Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Συνελήφθησαν δύο διακινητές, σε διαφορετικές περιπτώσεις, για μεταφορά τεσσάρων παράνομων μεταναστών

Συνελήφθησαν στο Λυκόστομο Ιωαννίνων και στο Κομπότι Άρτας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, δύο διακινητές, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων και το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Άρτας, για μεταφορά τεσσάρων παράνομων μεταναστών.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη χθες (03-02-2014) το μεσημέρι στο Λυκόστομο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), ένας 45χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι κατελήφθη ως οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου να μεταφέρει προς το εσωτερικό της χώρας, έναν 39χρονο ομοεθνή του, ο οποίος συνόδευε και τις δύο ανήλικες κόρες του, ηλικίας 17 και 15 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής.
Κατασχέθηκαν:
•    το χρηματικό ποσό των  (140) ευρώ
•    το χρηματικό ποσό των (1.000) lek Αλβανίας
•    ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά
Στην δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη χθες (03-02-2014) το πρωί στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Άρτας, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι όπως διαπιστώθηκε μετέφερε με το αυτοκίνητό του, έναν 29χρονο ομοεθνή του, παράνομο μετανάστη, με τελικό προορισμό την Αθήνα, έναντι του χρηματικού ποσού των (500) ευρώ.
Κατασχέθηκαν:
•    το χρηματικό ποσό των (470) ευρώ
•    τρία κινητά τηλέφωνα
•    ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ σε βάρος των παράνομων αλλοδαπών θα εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής τους απέλασης.