Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Επιτυχημένο το Φεστιβάλ Προσκυνηματικού Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Πωγωνίου

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΩΣΙΝΟΥ
Άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους συμμετέχοντες
Πεποίθηση όλων να καθιερωθεί ως θεσμός

Αυλαία έριξε το τριήμερο θεματικό Φεστιβάλ «Διαδρομές Προσκυνηματικού Τουρισμού στα Ιωάννινα και στο Λέτσε», το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Πωγωνίου από την περασμένη Πέμπτη έως και προχθές Κυριακή.
Οι συμμετέχοντες αποτελούνταν από 200 άτομα που έφτασαν στην περιοχή από τα Γιάννενα, την Πρέβεζα και την Ηγουμενίτσα – Παραμυθιά, ειδικά για τη συμμετοχή στο Φεστιβάλ. 

ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Αυτό που οι συμμετέχοντες ευχαριστήθηκαν περισσότερο ήταν η μουσική, αλλά και η λογοτεχνική και κινηματογραφική εκδήλωση με θέμα τη μητρική αγάπη, που πραγματοποιήθηκε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Δελβινακίου και προκάλεσε τη συγκίνηση των περισσοτέρων.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ
Το Σάββατο παρευρέθηκαν 15 τουριστικοί πράκτορες από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κόρινθο, το Αγρίνιο, την Ηγουμενίτσα και τα Γιάννενα, που δραστηριοποιούνται στον προσκυνηματικό τουρισμό. 
Τους ταξιδιωτικούς πράκτορες συνόδευσαν υπεύθυνοι του Δήμου στη διαδρομή των εκκλησιαστικών μνημείων, ενώ επιπλέον γνώρισαν την κουλτούρα της περιοχής, καθώς επισκέφθηκαν μία προς μία όλες τις εκθέσεις του φεστιβάλ. Επίσης, στο απογευματινό επαγγελματικό εργαστήριο, στο οποίο συμμετείχαν και τοπικοί πράκτορες και ιδιοκτήτες ξενώνων πραγματοποιήθηκε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση, με θέμα τις δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής. 
Συνολικά, στο εργαστήριο συμμετείχαν 36 άτομα, που είχαν τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν τις μεταξύ τους επαγγελματικές σχέσεις στο δείπνο που ακολούθησε, φυσικά σε τοπικό εστιατόριο με συνοδεία ζωντανής παραδοσιακής μουσικής.
Την τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ δόθηκε η ευκαιρία σε 300 περίπου άτομα να περιηγηθούν στις περίφημες εκθέσεις του Φεστιβάλ και να συμμετέχουν στην παραδοσιακή κοπή της βασιλόπιτας που έκοψε ο Δήμαρχος Πωγωνίου.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΡΑΧΟΠΟΥΛΟΣ
Το πανηγυρικό κλίμα που κέρδισε όλους τους συμμετέχοντες συμπλήρωσαν οι χορευτικές ομάδες, που παρέσυραν τον κόσμο σε ένα παραδοσιακό ηπειρώτικο γλέντι.
Η θεματική του Φεστιβάλ αφορούσε σ’ ένα από τα ραγδαία αναπτυσσόμενα πεδία του τουρισμού κι αποτελεί μοναδική ευκαιρία για την ανάπτυξη της περιοχής. 
Πεποίθηση όλων ήταν το συγκεκριμένο Φεστιβάλ να γίνει θεσμός, καθώς η τοπική κοινωνία αποκομίζει πολλά οφέλη προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης.