Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για την Μεταλλουργική

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ

To Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πωγωνίου στη συνεδρίασή του στις 27 Μαρτίου 2013  [Απόφαση Δ.Σ. 64/2013],  συζήτησε αναλυτικά και διεξοδικά για το παρόν και το μέλλον της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου, στο Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου,  ιδιαίτερα μετά από την ενημέρωση από πλευράς εργαζομένων, ότι σχεδιάζεται η πώληση της Βιομηχανίας σε ιδιώτες.
Στη συνεδρίαση κλήθηκαν και ενημέρωσαν το σώμα ο Γεν. Διευθυντής της Εταιρείας και εκπρόσωπος των εργαζομένων.
Μετά από διεξοδική συζήτηση και τις τοποθετήσεις όλων των παρατάξεων, το Δημοτικό Συμβούλιο, αποφάσισε να εκδώσει το εξής ψήφισμα:
Δυστυχώς για άλλη μια φορά βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να συζητάμε όχι για τη διατήρηση και την ανάπτυξη των επενδύσεων και των υπηρεσιών στην περιοχή μας, αλλά να αγωνιζόμαστε για τη διατήρησή τους.
Αυτή η μόνιμη δυστυχώς πολιτική της αφαίμαξης και της ερήμωσης της ακριτικής περιοχής φαίνεται ότι δεν είναι τυχαία ούτε αποσπασματική. Είναι συνειδητή επιλογή της Κυβέρνησης, Έτσι μετά το κλείσιμο των υπηρεσιών έρχεται η σειρά της Μεταλλουργικής, της μοναδικής παραγωγικής μονάδας στην ακριτική περιοχή Πωγωνίου.
Για μας η Μεταλλουργική είναι επιχείρηση στρατηγικής σημασίας και η συνειδητή απαξίωσή της με πώληση στους ιδιώτες και το οριστικό κλείσιμό της, οδηγεί όχι μόνο στην ερήμωση της περιοχής αλλά και στην απώλεια Εθνικής Ανεξαρτησίας και Κυριαρχίας και την εξάρτηση της χώρας μας από ξένα κέντρα.
Είναι επιχείρηση με σημαντικές προοπτικές και δυνατότητες για στοχευμένες επενδύσεις για νέες παραγωγικές δυνατότητες προς την ανάπτυξη και όχι την συρρίκνωσή της. Είναι επίσης τεράστιας σημασίας οι θέσεις εργασίας, που όχι μόνο πρέπει να διατηρηθούν, αλλά μπορούν και να αυξηθούν με σημαντικά κέρδη για το Ελληνικό Δημόσιο. Είναι απορίας άξιο για μας γιατί μια επιχείρηση κερδοφόρα πρέπει να πωληθεί.  Για του κυβερνώντες φαίνεται ότι δεν είναι, αφού αυτή είναι η γενικότερη πολιτική που εφαρμόζουν.  Να πουληθούν όλα στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, αδιαφορώντας για τους πολίτες και τους εργαζομένους, στην ακριτική περιοχή μας.
Είμαστε αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα της Μεταλλουργικής.  Συντασσόμαστε με τους αγώνες των εργαζομένων και καλούμε όλους τους υπεύθυνους να αναλογιστούν τις ευθύνες τους.
Καλούμε όλους τους φορείς να λάβουν σαφή θέση.
Καλούμε το Ελληνικό Κοινοβούλιο να ματαιώσει οποιαδήποτε απόφαση ιδιωτικοποίησης και κλεισίματος της σημαντικής αυτής επιχείρησης.
Το ψήφισμα αυτό να αποσταλεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Πρωθυπουργό, σε όλα τα κόμματα και τους φορείς της Ηπείρου.  

Καλπάκι  27  Μαρτίου  2013
Για το Δ.Σ.
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ  ΒΙΡΒΙΛΗΣ