Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, για τη στήριξη της πρότασης ''Αθαμάνιο- πυρήνας αειφορίας, πόλος αξιοβίωτης καθημερινότητας'', που έχει υποβληθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου στο ΥΠΕΚΑ, για να γίνει το Αθαμάνιο «πράσινο»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με πρωτοβουλία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, πραγματοποιήθηκε στις 10-4-2013 στα γραφεία της, σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν: Το Προεδρείο της Πανηπειρωτικής, το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών  και το Δ.Σ. της Αδελφότητας Αθαμανιτών με θέμα το ζήτημα που έχει ανακύψει με την πρόταση «ΑΘΑΜΑΝΙΟ –Ενεργειακή οικονομία –πυρήνας Αειφορίας , πόλος Αξιοβίωτης καθημερινότητας» , που έχει υποβάλλει η Περιφέρεια Ηπείρου στο ΥΠΕΚΑ.
Έγινε ανάλυση του θέματος από την οποία ομόφωνα διαπιστώθηκε ότι η αλλαγή των κριτηρίων αξιολόγησης της αρχικής διακήρυξης και δη μετά την υποβολή του άρτια επεξεργασμένου φακέλου από την περιφέρεια Ηπείρου , συνιστά μη τήρηση της νομιμότητας , εκπαραθύρωση με ανεπίτρεπτες μεθοδεύσεις της νομικής και ηθικής τάξης, παράβαση της αρχής της χρηστής διοίκησης με παράλειψη των οφειλόμενων νόμιμων ενεργειών και εν τέλει απαξίωση και ακύρωση του έργου στο Αθαμάνιο.
Με αυτά τα δεδομένα της πραγματικότητας ομόφωνα αποφασίστηκε από όλους τους παριστάμενους φορείς ότι τάσσονται αλληλέγγυοι και συμπαρίστανται προς την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου ο οποίος έχει εντοπίσει το θέμα και έχει διαμαρτυρηθεί αρμοδίως.
Περαιτέρω αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής από όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς (Περιφερειάρχη Ηπείρου, Δήμο Κεντρικών  Τζουμέρκων, Ομοσπονδία Τζουμερκιωτών, Αδελφότητα Αθαμανίου) στην οποία θα κληθούν οι βουλευτές Ηπείρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας, οι Δήμοι περιοχής, εκπρόσωπος ΥΠΕΚΑ, τα τοπικά μέσα Μ.Μ.Ε, τα Μ.Μ.Ε  Αθηνών, έτσι ώστε να αρθεί η αυθαιρεσία και παρανομία και να επανέλθει η αξιολόγηση των φακέλων βάσει των αρχικών κριτηρίων της προκήρυξης.

ΤΟ  ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΥΠΟΥ