Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Σύλληψη αλλοδαπού για εμπρησμούς και φθορές

Συνελήφθη χθες (20-01-2013) το πρωί στο Κουτσελιό Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, 38χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για εμπρησμό και φθορές.
Ειδικότερα, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 38χρονος, λίγη ώρα μετά τον εμπρησμό ενός αυτοκινήτου που ήταν σταθμευμένο στο Κουτσελιό Ιωαννίνων. Προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά και από την έρευνα προέκυψε ότι είχε προκαλέσει με χρήση γυμνής φλόγας και φιάλης υγραερίου τον παραπάνω εμπρησμό καθώς και σειρά φθορών και εμπρησμών κατά το πρόσφατο χρονικό διάστημα στην περιοχή του Κουτσελιού Ιωαννίνων.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι ο ανωτέρω δράστης:
Το πρωί της 20-01-2013 προκάλεσε διαδοχικά φθορές σε σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, σε μία αποθήκη και σε πινακίδα πρατηρίου υγρών καυσίμων.
Την 13-01-2013 και 15-01-2013 προκάλεσε πυρκαγιά σε αποθήκη και σε σπίτι, ιδιοκτησίας ημεδαπών, στο Κουτσελιό Ιωαννίνων.
Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά σε συνεργασία με το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του δράστη και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.