Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Και το… κουλούρι στερούνται πολλοί μαθητές στην Ήπειρο!

Εντείνεται το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης

Π. ΛΑΖΟΚΙΤΣΙΟΣ (ΕΛΜΕ Ιωαννίνων): Τεράστιο το πρόβλημα

Σε εξαθλίωση οδηγεί η οικονομική κρίση τα νοικοκυριά και στην Ήπειρο. Πολλά παιδιά, των οποίων οι γονείς αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, δεν έχουν χρήματα να πάρουν ούτε κάτι απλό από το κυλικείο του σχολείου τους!
Δυστυχώς, οι εικόνες που έκαναν το γύρο της χώρας με μαθητές στην Αθήνα να υποσιτίζονται, όπως αποδεικνύεται ήρθαν και στην περιοχή μας, προκαλώντας ιδιαίτερο προβληματισμό στους εκπαιδευτικούς.
«Πρόκειται για ένα τεράστιο πρόβλημα, ειδικά με την ανεργία που μαστίζει τους γονείς» είπε χθες στον «Π.Λ.» ο κ. Παναγιώτης Λαζοκίτσιος, Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων. Μάλιστα, οι εκπαιδευτικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στην Πολιτεία να μην αδιαφορήσει για το φαινόμενο και να μην το υποτιμήσει, όπως έκανε αρχικά στην Αθήνα.
Κρυώνουν!..
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές όμως δεν σταματούν εδώ. Την ίδια ώρα, σε πολλά σχολεία στην Ήπειρο, δεν υπάρχουν χρήματα για πετρέλαιο, ενώ σε όσα υπάρχει, η χρήση του γίνεται με αρκετή φειδώ.
«Υπάρχει ελάχιστη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών και πολλά σχολεία κάνουν οικονομία στο πετρέλαιο, με αποτέλεσμα οι μαθητές να κάνουν μάθημα με χαμηλές θερμοκρασίες. Είναι απαίτησή μας ο Δήμος να απελευθερώσει τα κονδύλια και να δώσει όσο πετρέλαιο είναι απαραίτητο, για να κάνουν οι μαθητές ανθρώπινα το μάθημα» είπε ο κ. Λαζοκίτσιος, που στηλίτευσε και το γεγονός, ότι ακόμη δεν έχουν φθάσει αρκετά βιβλία στα σχολεία!
Γενικόλογο…
Τέλος, ήδη το «Νέο Λύκειο» που ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου συναντά πολλές αντιδράσεις από εκπαιδευτικούς και στην Ήπειρο.
Πρόκειται ουσιαστικά για το νέο τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ο οποίος όμως προβλέπει αρκετή… ταλαιπωρία των μαθητών, που θα αναγκαστούν να δώσουν Πανελλαδικά και στις 3 τάξεις του Λυκείου, για να καταφέρουν να μπουν σε κάποιο ΑΕΙ-ΤΕΙ.
Ο κ. Λαζοκίτσιος χαρακτήρισε το σχέδιο ως γενικόλογο. Και αυτό, γιατί «δεν έχει εξειδικευτεί πάνω στα ωρολόγια προγράμματα και δημιουργεί αναστάτωση σε μαθητές και γονείς με τις εξετάσεις που θα γίνονται σε Πανελλαδικό επίπεδο και στις 3 τάξεις του Λυκείου».
***
Τέλος, να σημειωθεί, ότι οι εκπαιδευτικοί αποφάσισαν να κάνουν 24ωρη απεργία στις 14 Φεβρουαρίου, ενώ σε τοπικό επίπεδο σχεδιάζουν μια σειρά κινητοποιήσεων, με εκδηλώσεις ενημέρωσης, πάνω στα τρέχοντα προβλήματα της εκπαίδευσης.


ΠΗΓΗ: http://www.proinoslogos.gr/