Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Θρίλερ σωτηρίας στο Μέγαρο Μαξίμου

Με το κλιμάκιο της τρόικας να εμφανίζεται ανένδοτο στις απαιτήσεις για περικοπές, η συνάντηση του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, με τους εταίρους, παρουσία του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, και του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κουτρουμάνη, λαμβάνει διαστάσεις θρίλερ.
Η συνάντηση, που θα οδηγήσει βάσει των αποφάσεων στη σωτηρία ή τη χρεοκοπία της χώρας, χαρακτηρίζεται ως η πιο δραματική των τελευταίων ετών από κυβερνητικούς κύκλους, δεδομένου του γεγονότος ότι οι τροϊκανοί είναι ανυποχώρητοι.
Όχι μόνο δεν κάνουν πίσω στις απαιτήσεις τους, αλλά παράλληλα αξιώνουν εδώ και τώρα να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους που αφορούν στα εργασιακά και τα δημοσιονομικά μέτρα.
Τα αιτήματα της τρόικας
* Χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο (ακόμη και στον στενό δημόσιο τομέα) απαιτώντας εδώ και τώρα 15.000 "εξόδους" από το δημόσιο
* Ψαλίδι της τάξεως του 35% στις επικουρικές και 30% στο εφάπαξ
* Πώληση τουλάχιστον 3 μεγάλων οργανισμών
* Μείωση του κατώτατου μισθού στα 600 ευρώ
* Κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού.
Σε αντίθετη περίπτωση διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να βάλουν υπογραφή για το "κούρεμα" των ελληνικών ομολόγων ούτε για τη νέα δανειακή σύμβαση.
Χαρακτηριστικό της στάσης που κρατούν οι εκπρόσωποι των δανειστών είναι το περιστατικό που περιέγραψε υπουργός στον ΑΝΤ1, αναφέροντας ότι ο Πολ Τόμσεν ήταν σαν να μην άκουγε όσα του έλεγαν και απαντούσε τονίζοντας τις απαιτήσεις του.


ΠΗΓΗ: http://news247.gr