Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Έδιναν 440.000 ευρώ για τα σάντουιτς των πολιτικών!!!

Ενώ οι τροϊκανοί ασκούν ασφυκτικές πιέσεις για ακόμα μεγαλύτερο μισθολογικό περιορισμό, στέλνοντας ουσιαστικά τους πολίτες στην οικονομική κατάρρευση, αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως στο ΥΕΘΑ αγοράζουν σάντουιτς 440.000 ευρώ για τα VIP αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μπορεί οι εταίροι μάλιστα να ζητούν και μειώσεις αμυντικών δαπανών, αλλά αυτό φαίνεται πως δεν μας πτοεί και για αυτό διακηρύσσεται διαγωνισμός κέτερινγκ στις 21 Φεβρουαρίου προκειμένου οι διακεκριμένοι επιβάτες να έχουν την ανάλογη περιποίηση.
Ο προϋπολογισμός της επόμενης διετίας, μόνο για τα σάντουιτς και τα ποτά του VIP κέτερινγκ, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Real", ανέρχεται στις 440.000 ευρώ, τη στιγμή μάλιστα που ο κόσμος συνωστίζεται στα συσσίτια για ένα πιάτο φαγητό.
Το ποσό είναι εξωφρενικό όταν μάλιστα στις Ένοπλες Δυνάμεις υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ακόμη και με την προμήθεια ανταλλακτικών για οπλικά συστήματα και οι περικοπές που έχει υποστεί το προσωπικό είναι τραγικές.
Εξίσου παράδοξο είναι ότι μέσα σε αυτή την οικονομική θύελλα την οποία βιώνουμε, οι ώρες πτήσεις των VIP αεροσκαφών δεν μειώνονται, όπως θα ήταν και το αναμενόμενο.
Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν κατατεθεί στη Βουλή, το 2010 και το 2011 έγιναν περίπου οι ίδιες πτήσεις 134 φέτος και περίπου 140 πέρσι. Η ώρα πτήσης κάθε VIP αεροσκάφους κοστίζει στον Έλληνα φορολογούμενο κατά μέσο όρο 5000 ευρώ το μήνα.
Να σημειωθεί πως πτήσεις με τα VIP αεροσκάφη της Π.Α. μπορούν να κάνουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και μέλη της κυβέρνησης.
Μόλις πληροφορήθηκε για την προκήρυξη του συγκεκριμένου διαγωνισμού, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, έδωσε άμεσα εντολή για την ακύρωσή του.

ΠΗΓΗ: http://news247.gr/