Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Super League: Κέρκυρα-ΠΑΣ Γιάννενα 1 - 2


Τρίποντο σωτηρίας!!!

Ζαραδούκας και Μπεσέρα σκόραραν στο 2-1 του ΠΑΣ επί της Κέρκυρας -η οποία έχασε πέναλτι- και οι Γιαννιώτες πρόσθεσαν τρεις βαθμούς... σωτηρίας στο σακούλι τους, πετυχαίνοντας τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους με τον Αναστασιάδη στον πάγκο.
Κέρκυρα και ΠΑΣ Γιάννινα έπαιζαν το πιο κρίσιμο ματς -μέχρι το επόμενο- για παραμονή στην κατηγορία, με το χαλάζι, τους κεραυνούς και το δυνατό αέρα να δυσκολεύουν τις κινήσεις των παικτών στο δεύτερο ημίχρονο.
Οι Φαίακες δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν το αβαντάζ έδρας και ο ΠΑΣ Γιάννινα με δύο εξαιρετικά γκολ ξέφυγε με πέντε βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη.
Η απουσία του τραυματία Γουστάβο δημιούργησε πολλά προβλήματα στη δεξιά πλευρά άμυνας των Φαιάκων, με τον Άγγελο Αναστασιάδη να δίνει σαφείς εντολές για ανάπτυξη του ΠΑΣ από τα αριστερά. Οι Βάντερσον και Ζαραδούκας έπαιξαν άψογα πάνω στη γραμμή και ήταν οι πρωταγωνιστές του 0-1 στο 19ο λεπτό.
Ο Ντε Βινσέντι έκανε εξαιρετική αλλαγή παιχνιδιού από δεξιά στα αριστερά, ο Βάντερσον κινήθηκε πάνω στη γραμμή και με ωραίο γύρισμα βρήκε τον Ζαραδούκα στην κίνηση.
Το τελείωμα της φάσης, από το Ζαραδούκα ήταν πολύ καλό καθώς με αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία του Γκαλίνοβιτς.
Μετά το 0-1 οι Γιαννιώτες είχαν την υπεροχή, την άνεση και κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα σε σχέση με τους πιεσμένους παίκτες της Κέρκυρας. Λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου μέρους ο ΠΑΣ σκόραρε και δεύτερο γκολ, με ακόμα μια ωραία συνεργασία. Ο Ντε Βισέντι ήταν και πάλι η αφετηρία, ο Πάντος αυτός που έκανε την ασίστ και ο Μπεσέρα ο σκόρερ.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Κέρκυρα ξεκίνησε να πιέζει και κατάφερε να μειώσει χάρη στην επιμονή του Καλαντζή, ο οποίος μετά από φάση διαρκείας σκόραρε με αριστερό δυνατό σουτ από τη μικρή περιοχή.
Μέσα σε ένα δίλεπτο ο ΠΑΣ αντί για το 1-3 έμεινε με δέκα παίκτες. Στο 69’ ο Μπεσέρα με αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή είδε την μπάλα να σταματά στο δοκάρι του Γκαλίνοβιτς. Στο 70ο λεπτό αποβλήθηκε ο Λίλα με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Το σημείο κλειδί του αγώνα ήταν το 77ο λεπτό όπου ο Γραμμόζης από τα 11 βήματα δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κηπουρό. Ο γκολκίπερ του ΠΑΣ πετάχτηκε στη δεξιά του γωνία και απομάκρυνε.
ΚΕΡΚΥΡΑ: ( Χάβι Γκράθια): Γκαλίνοβιτς, Σακελλαρίου, Βέντσελ, Γραμμόζης, Καλαντζής, Μίχος (86' Καραλής), Ερίθε, Γιάντσης (55' Μπάρκογλου), Μαϊστόροβιτς, Όσμαν (46' Ιωάννου), Μάρτιν.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Λίλα, Κώτσιος, Πάντος, Μπεσέρα, Ντε Βινσέντι (46' Ανδράλας), Γεωργίου, Σκούφαλης (72' Μιχαήλ), Βάντερσον (43' λ.τρ. Ζαμπρέλα), Ζαραδούκας, Πατσατζόγλου