Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ: Κατεβάζουν «ρολά» τα συνδικάτα την Τετάρτη 11 Μαΐου

«Ρολά» κατεβάζουν τα συνδικάτα την Τετάρτη 11 Μαΐου (ημέρα κρίσιμων συναντήσεων της τρόικας με τους υπουργούς) στο Δημόσιο, στις ΔΕΚΟ, στις τράπεζες, στις συγκοινωνίες, στα ασφαλιστικά ταμεία, στις εφορίες, αλλά και στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.


Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία και συλλαλητήριο στις 11 π.μ. στο Πεδίο του Άρεως, ζητώντας «να σταματήσουν οι επιθέσεις κατά των εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και οι ιδιωτικοποιήσεις-ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας».


Με δεδομένο τον εκτροχιασμό του φετινού προϋπολογισμού ήδη από το πρώτο τετράμηνο, η Τρόικα ενδέχεται να ζητήσει περαιτέρω μέτρα! Σημειώνεται ότι τα έσοδα παρουσιάζουν υστέρηση κατά 1,2 δις ευρώ και οι δαπάνες υπέρβαση 250 εκ. ευρώ.
Ολόκληρη η χώρα αύριο θα βρίσκεται σε κλοιό μαζικών κινητοποιήσεων, αφού σ’ αυτές θα συμμετάσχουν:
• Οι Νοσοκομειακοί γιατροί. Τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας την Τετάρτη θα λειτουργήσουν μόνο με προσωπικό ασφαλείας (εφημερεύοντες γιατροί). «Η κυβέρνηση και η τρόικα τσακίζουν ότι κτίσαμε με αγώνες και θυσίες τις τελευταίες δεκαετίες και καταστρέφουν τα τελευταία ψήγματα κοινωνικών δικαιωμάτων και δημοκρατίας» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών.
• Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.
• Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με απόφαση του Συγκλήτου θα παραμείνει κλειστό.
• Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας κι έτσι καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο, Τετάρτη.
• Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, οι οποίοι είναι πολύ πιθανό να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και τις επόμενες μέρες με επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες. Αυτό, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος, θα εξαρτηθεί από το χρόνο κατάθεσης του νομοσχεδίου αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις και τις προβλέψεις του για περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ. Η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί σήμερα, Δευτέρα.


• Οι δημοσιογράφοι όλης της χώρας, με απόφαση των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων.
• Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί και αύριο, Τετάρτη, καθώς όλοι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ θα συμμετάσχουν στην απεργία που έχουν προκηρύξει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.

ΑΔΕΔΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΥ Ν. Ιωαννίνων, με ανακοίνωσή του, καλεί όλους τους Γιαννιώτες να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο, Τετάρτη στις 10.30 το πρωί.


«Στα πλαίσια αυτών των πολιτικών οι Δημόσιες Υπηρεσίες, τα δημόσια - κοινωνικά αγαθά και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο αντιμετωπίζουν μια συνεχή, αδιάκοπη και γενικευμένη επίθεση.
Οι απολύσεις εκτάκτων, το πάγωμα των προσλήψεων, ο περιορισμός των δαπανών λειτουργίας των Δημοσίων Υπηρεσιών έχουν οδηγήσει τις Υπηρεσίες σε διάλυση.
Νέες περικοπές εισοδημάτων, κοινωνικών δαπανών και νέα πρόσθετα φορολογικά βάρη προωθούνται.
Οι Δημόσιες Υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο αποτελούμε και πάλι εύκολο στόχο.
Συγχωνεύονται και καταργούνται υπηρεσίες παιδείας, υγείας, οργανικές μονάδες και θέσεις εργασίας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.