Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΚΑΡΤΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ: Πρεμιέρα τον ερχόμενο Ιούνιο

Μέχρι και τρεις κάρτες αποδείξεων θα μπορεί να προμηθεύεται δωρεάν, τον μήνα, ο κάθε φορολογούμενος είτε για δικιά τους χρήση είτε για τις αγορές που θα πραγματοποιούν τα προστατευόμενα μέλη.
Η ηλεκτρονική κάρτα που θα λειτουργεί σε συνδυασμό με τις κλασικές αποδείξεις σχεδιάστηκε σε μια υπεραπλουστευμένη μορφή χωρίς αναγραφή του ονοματεπώνυμου και του αριθμού φορολογικού μητρώου, Στις κάρτες αποδείξεων που θα κάνουν πρεμιέρα τον ερχόμενο Ιούνιο θα υπάρχει μόνο ένας αριθμός ταυτοποίησης ενώ η χρήση της θα είναι προαιρετική.
H νέα κάρτα αποδείξεων θα έχει τη μορφή πιστωτικής κάρτας, τόσο στο μέγεθος (8,5 Χ 5,4 εκατοστά), όσο και στην όψη. Θα έχει 19 ψηφία, εκ των οποίων τα 9 πρώτα θα είναι πάντοτε τα ίδια για όλες τις κάρτες (930090766), τα 2 επόμενα θα δείχνουν ποια τράπεζα χορήγησε στον πολίτη την κάρτα, ενώ τα τελευταία 10 θα είναι ο αύξων αριθμός, που θα καθιστά κάθε κάρτα μοναδική. Τα τελευταία 10 ψηφία αυτά θα είναι τυπωμένα με μεγάλα και ευανάγνωστα ψηφία.

Στη εμπρός πλευρά της, εκτός από τον τίτλο «Κάρτα αποδείξεων» και τον αριθμό, θα γράφει το σλόγκαν «Δίνω την κάρτα, συλλέγω τα έξοδα». Στην πίσω πλευρά θα υπάρχει μαγνητική ταινία, για να περνά από τα μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών στα καταστήματα. Για την ενεργοποίησή της, ο κάτοχος θα πρέπει να μπει στο ίντερνετ, στη διεύθυνση http://link.minfin.gr/karta
Εναλλακτικά η ενεργοποίηση μπορεί να γίνει με αποστολή SMS στο 54053 αναγράφοντας το ΑΦΜ, αφήνοντας κενό και συμπληρώνοντας τον μοναδικό 10ψήφιο.