Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΑΛΒΑΝΙΑ: Η Αλβανική αστυνομία απέτρεψε διαδήλωση Αλβανών κατά του Βασίλη Μπολάνου στη Χειμάρρα



Η πομπή δεκάδων αυτοκινήτων με συνθήματα και σημαίες που είχαν ξεκινήσει σήμερα το πρωί από το Ντουκάτι και άλλες περιοχές της Αυλώνας με προορισμό τη Χειμάρρα, εμποδίστηκε από την Αλβανική αστυνομία στο ύψος του Λογαρά, περίπου 30χλμ. πριν από την πόλη της Χειμάρρας. Την πρωτοβουλία αυτής της διαδήλωσης ανέλαβε το «Kuvendi i Dukatit» (το κοινό του Ντουκάτι) για να δείξουν την αντίδραση τους προς τις δηλώσεις και τις προσπάθειες του Δήμαρχου Χειμάρρας και Γενικού Πρόεδρου της Ομόνοιας Βασίλη Μπολάνου που όπως λένε θέλει να ελληνοποιήσει την περιοχή και να αλλάξει την ιστορία τους. Η διαδήλωση είχε προαναγγελθεί πριν από μία εβδομάδα ενώ σε προχθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη ο Μπολάνος είχε δηλώσει ότι δεν του είχε ζητηθεί άδεια για κάτι τέτοιο.
Δεν είναι πρώτη φορά που βλέπουμε πορεία Αλβανών από την Αυλώνα προς την Ελληνική περιοχή της Χειμάρρας , με τις επισκέψεις να εντείνονται σε προεκλογική περίοδο. Αυτή τη φορά αφορμή στάθηκε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας του Δήμου Χειμάρρας, θέμα που «ανέδειξε» το Top Channel ενώ σίγουρα το θέμα σχετίζεται και με τις ερχόμενες τοπικές εκλογές. Οι τοπική παράγοντες αλλά και η Νομαρχιακή του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας αρνούνται να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του Μπολάνου που κατεβαίνει με το συνεργαζόμενο τους κόμμα του Β. Ντούλε ΚΕΑΔ.
Οι διαδηλωτές συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις της αστυνομίας που τους ζήτησαν να επιστρέψουν πίσω και το ψήφισμα που ήταν να διαβάσουν μπροστά στο δημαρχιακό μέγαρο της Χειμάρρας, διαβάστηκε εκεί μπροστά στις κάμερες. Μεταξύ άλλων το κείμενο αναφέρει ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τους Χειμαρραίους που τους θεωρούν αδέρφια αλλά με το δήμαρχο τους

ΠΗΓΗ: http://borioipirotis.blogspot.com/