Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΕΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Επιτυχημένη η παρουσία της στην 21η DETROP


Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας στην 21η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων, Ποτών και Εξοπλισμού DETROP η οποία άνοιξε τις πύλες της την Παρασκευή 11 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο HELEXPO στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΑΣ Πρέβεζας: «Στη φετινή DETROP, η οποία αποτελεί πόλο έλξης εκθετών από όλο τον κόσμο, συμμετείχαν περισσότερες από πεντακόσιες επιχειρήσεις από είκοσι και πλέον χώρες, οι οποίες παρουσίασαν τα προϊόντα τους σε ένα ευρύ εμπορικό κοινό που επισκέφθηκε την έκθεση κατά την διάρκεια της λειτουργίας της. Παράλληλα με τη DETROP έλαβαν χώρα δύο ακόμα εκθέσεις, η 3η Διεθνής Έκθεση Οίνου ‘’OENOS’’ και η 4η Διεθνής Έκθεση Βιολογικών Προϊόντων ‘’BIOLOGICA’’, οι οποίες πλαισιώθηκαν με παράλληλες εκδηλώσεις που κάλυψαν μια μεγάλη γκάμα θεμάτων, από τα υλικά της ευεργετικής για τον οργανισμό μεσογειακής διατροφής μέχρι τις ετικέτες που πρέπει να έχουν τα ελληνικά προϊόντα για να είναι ελκυστικά στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.
Η ΕΑΣ Πρέβεζας πραγματοποίησε δυναμική εκπροσώπηση και το περίπτερο της επισκέφθηκε μεγάλο πλήθος Ελλήνων και ξένων επισκεπτών που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τοπικά προϊόντα της Πρέβεζας όπως είναι το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «Κιούπι» που τυποποιεί η Οργάνωση αλλά και μέλι και παραδοσιακά γλυκά από την περιοχή του Θεσπρωτικού. Έντονο ενδιαφέρον για επίτευξη εμπορικών συμφωνιών εκδηλώθηκε και από εμπορικούς επισκέπτες της έκθεσης, προερχόμενους τόσο από την εγχώρια όσο και τη διεθνή αγορά, στους οποίους παρουσιάστηκαν από τα στελέχη της ΕΑΣ τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των διατροφικών προϊόντων της Πρέβεζας και συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας».
Στην έκθεση παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Πρέβεζας, κ. Ντούσκας Δημήτριος ο οποίος τόνισε τη σημαντικότητα της παρουσίας της Πρέβεζας, μέσω της Ένωσης.