Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Επί τάπητος τα μισθολογικά στη συνάντηση με τον Ραγκούση


Τα μισθολογικά θέματα συζητήθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση, στο υπουργείο Εσωτερικών, του προεδρείου της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον υπουργό εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση.

Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, κ. Θέμης Μπαλασόπουλος, δήλωσε ότι συζητήθηκαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την εφαρμογή του Καλλικράτη και αφορούν τις μετατάξεις προσωπικού και το νέο μισθολόγιο, θέμα, ωστόσο, για το οποίο η κυβέρνηση δεν είναι ακόμη έτοιμη να συζητήσει.
Η θέση της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο συγκεκριμένο θέμα είναι ίδια με εκείνη της ΑΔΕΔΥ, δηλαδή ζητείται κατώτερος μισθός 1.400 ευρώ και άρση των ανισοτήτων, ενώ εκφράζεται διαφωνία με την προοπτική νέων περικοπών.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους γνωστοποίησαν στον υπουργό πως υπάρχουν δήμαρχοι, οι οποίοι, ενώ εισπράττουν την κρατική χρηματοδότηση, δεν πληρώνουν τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ.

Ο υπουργός, σύμφωνα με τον κ. Μπαλασόπουλο, υποσχέθηκε νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα διασφαλίζονται, τόσο η μισθοδοσία, όσο και οι εισφορές στα Ασφαλιστικά Ταμεία.
Ο κ. Ραγκούσης, όπως είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Θέμης Μπαλασόπουλος, αντιμετώπισε με κατανόηση τα αιτήματά τους.

Για το νέο μισθολόγιο δεσμεύθηκε πως, όταν η κυβέρνηση είναι έτοιμη, θα το στείλει στην ΠΟΕ - ΟΤΑ για διαβούλευση.

Σε κάθε περίπτωση πάντως διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων.

Ο κ. Ραγκούσης έκανε γνωστό στη διοίκηση της ΠΟΕ - ΟΤΑ ότι προτίθεται να φέρει νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα υποχρεούνται οι δήμαρχοι να καταβάλουν άμεσα τη μισθοδοσία του προσωπικού.

Διαβεβαίωσε, ταυτόχρονα, ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει καμία μονιμοποίηση συμβασιούχου που εργάζεται στους δήμους.

Η διοίκηση της ΠΟΕ - ΟΤΑ, από την πλευρά της, ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικών να διασφαλιστεί ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.