Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΑΛΒΑΝΙΑ: Σε μπλόκο στους Γεωργουτσάτες κατασχέθηκε ένας τόνος μαριχουάνα με προορισμό την Ελλάδα


Σε μπλόκο στους Γεωργουτσάτες από τις αστυνομικές αρχές του Αργυροκάστρου κατασχέθηκε ένας τόνος μαριχουάνα προτού το φορτίο περάσει τα σύνορα με την Ελλάδα, συνελήφθη ο οδηγός και αναζητούνται άλλοι τρεις συνεργοί.
Πρόσφατα οι αλβανικές αρχές κατάσχεσαν 1,5 κιλό που μετέφερε με λεωφορείο Αλβανός και είχε προορισμό την Κρήτη, τώρα η ποσότητα είναι τεράστια για το συγκεκριμένο ναρκωτικό.
Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από τις αστυνομικές αρχές του Αργυροκάστρου, οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών συνέλαβαν έναν 41χρονο από το Τεπελένι, ο οποίος είχε προμηθευτεί το φορτίο στο χωριό Λαζαράτι, (γνωστή περιοχή για την καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών, περίπου 20 χιλιόμετρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα).
Ο συλληφθείς μετέφερε το φορτίο με ένα τζιπ, μάρκας Volkswagen και μοντέλο Touareg, το οποίο είχε πινακίδες της πόλης των Τιράνων.
Επίσης, οι αστυνομικές αρχές του Αργυροκάστρου εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης για άλλους τρεις άνδρες που φέρονται ως συνεργοί του 41χρονου.
Η σύλληψη του 41χρονου έγινε σε μπλόκο της αστυνομίας στο χωριό Γεωργουτσάτες κοντά στη Δρόπολη, περίπου δύο χιλιόμετρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα, έπειτα από παρακολούθηση των υπόπτων για περίπου μια εβδομάδα.