Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ: 34 τα θύματα


Στα 34 έχουν φτάσει τα θύματα του ιού της γρίπης Η1Ν1 αναφέρουν οι Αρχές οι οποίες παράλληλα εντείνουν τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κατάστασης και καλούν τους πολίτες -και ειδικά τις ευπαθείς ομάδες- να εμβολιαστούν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων (ΚΕΕΛΠΝΟ), σήμερα, Δευτέρα δηλώθηκαν 15 νέα κρούσματα, νοσηλεύονται 77 ασθενείς σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ συνολικά από την αρχή της χρονιάς έχουν εισαχθεί για νοσηλεία σε νοσοκομεία 146 άτομα.

Οι Αρχές επισημαίνουν πάντως ότι μόνο το 5,9% του πληθυσμού έχει κάνει μέχρι στιγμής το αντιγριπικό εμβόλιο, όταν τα προηγούμενα χρόνια εμβολιαζόταν κάθε χρόνο το 10,5% του πληθυσμού και το 2010, με το πανδημικό εμβόλιο, το 7,5%.

Όπως ανέφερε η καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας Τζένη Κουρέα-Κρεμαστινού, οι πολίτες τηρούν επιφυλακτική στάση έναντι του αντιγριπικού εμβολιασμού. Τους κάλεσε δε να εμβολιαστούν, ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες, επισημαίνοντας ότι ο ιός προσβάλλει και νέους και υγιείς ανθρώπους, ορισμένοι από τους οποίους έχασαν τη μάχη για τη ζωή στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων.

Επιπλέον, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ και της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας που συμμετείχαν τη Δευτέρα σε συνάντηση εργασίας για την εποχική γρίπη και την κατάσταση στην Ελλάδα, επανέλαβαν για μία ακόμη φορά ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές.

Προσθέτουν ότι έστω και τώρα που η γρίπη βρίσκεται σε έξαρση, και αναμένεται να κορυφωθεί το επόμενο διάστημα, μπορούν οι πολίτες να εμβολιαστούν.