Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΣΤΡΟΣ-ΚΑΝ: «Ναι» στην επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, ζητώντας ανάπτυξη και συναίνεση


Στις μεγάλες και επώδυνες αλλαγές που συντελούνται στη χώρα αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης με τον επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Ντομινίκ Στρος-Καν.

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε άθλο τη μείωση του ελλείμματος κατά 5% το 2010, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε όλα όσα έγιναν τους τελευταίους μήνες, ξεκαθαρίζοντας ότι το 2011 θα είναι η χρονιά των διαρθρωτικών αλλαγών.

«Ο δρόμος θα είναι δύσκολος. Χρειάζεται να γίνουν πολλά, αλλά όσο πετυχαίνουμε τους στόχους μας, οι επιτυχίες μας αναγνωρίζονται» υπογράμμισε.

Μάλιστα, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η προοπτική επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής, αποτελεί απόδειξη της αναγνώρισης των προσπαθειών που γίνονται.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον επικεφαλής του ΔΝΤ, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που έθεσε το θέμα της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής.

Ο κ. Στρος-Καν δήλωσε εντυπωσιασμένος για τα όσα έχουν γίνει στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες και έδωσε έμφαση στην ανάγκη της ανάπτυξης.

Επανέλαβε την ανάγκη να κατανοήσουν όλοι την ανάγκη των αλλαγών, ιδιαίτερα οι έχοντες, οι οποίοι πρέπει και εκείνοι να συμβάλλουν.

Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη πολιτικής συναίνεσης, υπογραμμίζοντας ότι η προσπάθεια της χώρας, δεν είναι μάχη πολιτικών κομμάτων, αλλά μάχη για τη σωτηρία της.