Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ: Άμεση αρωγή στους πληγέντες.


Μετά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννη Μαγκριώτη το απόγευμα της Δευτέρας στα γραφεία της Περιφέρειας Ηπείρου, ο Υφυπουργός τόνισε:

«Είμαστε εδώ με εντολή του Πρωθυπουργού για να μεταφέρουμε την συμπαράσταση για άμεση αρωγή στους πληγέντες.
Ο Νομός Ιωαννίνων επλήγη για δεύτερη φορά σε διάστημα ενός μηνός από πλημμύρες.
Το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων στέκεται αρωγός στη προσπάθεια της Περιφέρειας και των Αυτοδιοικητικών Αρχών για την επούλωση των πληγών.
Μόλις γίνουν οι καταγραφές και οριοθετηθούν οι πληγείσες περιοχές από τους τοπικούς φορείς, οι αρμόδιοι Υπουργοί θα υπογράψουν την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την καταβολή των αποζημιώσεων.
Είχαμε ακραία και παρατεταμένα καιρικά φαινόμενα. Όπως κατεδείχθει όμως και από τη σύσκεψη των τοπικών φορέων έχουμε και εδώ στα Ιωάννινα απρογραμμάτιστες οικιστικές επεκτάσεις, καταπατήσεις δημόσιων χώρων, παλαιά και χωρίς συντήρηση δίκτυα απορροής, κατεστραμμένες ή αχρηστευμένες φυσικές καταβόθρες. Όλα αυτά οδήγησαν στις καταστροφές.
Αποφασίστηκαν άμεσες παρεμβάσεις για να δοθεί σε χρήση ο αυτοκινητόδρομος όπως και τμήματα του Επαρχιακού Δικτύου που έχουν καταστραφεί.
Αποφασίστηκε να εκπονηθεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια μια συνολική μελέτη για τη διαχείριση των υδάτων στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων και την αντιπλημμυρική προστασία.
Συζητήσαμε επίσης και τη συνεργασία μας για την αντιμετώπιση των κατολισθητικών φαινόμενων στο Νομό».