Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ: Οι μετανάστες εργαζόμενοι πραγματοποίησαν χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας


Από χτες σε κινητοποιήσεις βρίσκονται οι μετανάστες εργαζόμενοι στα θερμοκήπια στο Καλπάκι Ιωαννίνων, διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που οφείλει η εργοδοσία και την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.
Απέναντι στο όργιο εκμετάλλευσης από την εργοδοσία, οι μετανάστες βγήκαν στο δρόμο με την έμπρακτη συμπαράσταση από το ΠΑΜΕ, απαιτώντας να καταβληθούν τα δεδουλευμένα και ζητώντας ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης

Στο πλευρό τους κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», αποτελούμενο από τους κ. Τάκη Τασούλα και κ. Κώστα Κωτσαντή εκλεγμένους στο Δήμο Ιωαννιτών, και στην Περιφέρεια αντίστοιχα, ενημέρωσαν και εξέθεσαν τα ζητήματα στη Νομαρχιακή αρχή για την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται.
Σε ανακοίνωσή της, η γραμματεία του ΠΑΜΕ Ιωαννίνων σημειώνει:
«Το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα θα συνεχίσουν να παίρνουν πρωτοβουλίες για τη στήριξη των μεταναστών και προσφύγων καθώς και την προσπάθεια ένταξής τους στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας. Με την οργάνωση στα ταξικά συνδικάτα, τη συμμετοχή και δραστηριοποίηση σ' αυτά ντόπιοι και μετανάστες εργάτες θα παλέψουν για ένα καλύτερο αύριο, για μια καλύτερη ζωή και έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση».