Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ: Απεργιακός πυρετός


Με απεργίες, κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια απαντούν οι εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στο πολυνομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις και τις περικοπές μισθών στις ΔΕΚΟ.
Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να κορυφωθούν την Τετάρτη, ημέρα γενικής απεργίας των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, με τη συμμετοχή και της ΠΟΕ-ΟΤΑ και πολλών κλάδων εργαζομένων, μεταξύ των οποίων οι δημοσιογράφοι και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Σήμερα Τρίτη θα ακινητοποιηθούν τα μέσα για όλο το 24ωρο.
Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες έχουν εξαγγείλει από τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα, ενώ 48ωρη απεργία από σήμερα Τρίτη εξήγγειλε η ΟΤΟΕ.
Την Τρίτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν τρίωρη παναττική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι, με τη συμμετοχή της ΠΝΟ, και συλλαλητήριο στις 13.00 έξω από τη Βουλή. Ξεχωριστή κινητοποίηση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ, στις 14.00 το μεσημέρι, στην Ομόνοια.
Λόγω της απεργίας που έχουν εξαγγείλει η Γ.Σ.Ε.Ε. και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και στην οποία θα συμμετέχουν οι υπάλληλοι ΥΠΑ και οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας, ματαιώνονται όλες οι πτήσεις της Aegean Airlines την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2010.

Στην αυριανή γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 το πρωί και από τις 21.00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας ενώ δε θα πραγματοποιηθεί και καμία πτήση λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.
Στη γενική απεργία συμμετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ όπως και οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης που θα πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία Παρασκευή και Σάββατο.