Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Δήμος Πωγωνίου: Παρουσία πλήθους κόσμου η κοπή πίτας για τους ετεροδημότες


Φωτογραφίες: Χάρης Καψάλης
Παρουσία πολιτικών  αρχών και πλήθους κόσμου έκοψε ο Δήμος Πωγωνίου την πρωτοχρονιάτικη πίτα στην Αθήνα, σε μια όμορφη γιορτή που διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων της Επαρχίας Πωγωνίου.


Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας αποτελεί μία ακόμη αφορμή να συγκεντρωθούν οι ετεροδημότες που παρά το γεγονός ότι ζουν μακριά από το Πωγώνι, δεν ξεχνούν την ιδιαίτερή τους πατρίδα.

Στην κοπή πίτας βραβεύθηκε με απονομή τιμητικής πλακέτας ο Πωγωνίσιος ποιητής κ. Πορφύρης Αναστάσιος ενώ ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η εμφάνιση των χορευτικών τμημάτων της Πανπωγωνισιακής Ομοσπονδίας και των αδερφών Ηπειρωτών Παιανίας.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Νομικός Σύμβουλος του Υπουργείου Εσωτερικών και Πρόεδος της ΕΕΤΑΑ κ. Γιάτσιος Ηλίας, οι βουλευτές Ιωαννίνων  Ν.Δ κ.κ. Κεφάλα Μαρία και Αμυράς Γεώργιος, ο πρ. Ευρωβουλευτής  κ. Νότης Μαριάς, ο πρ. Υπουργός κ. Φούσας Αντώνης, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης, ο πρ. του Δ.Σ. κ. Χρήστος Γκόγκος, ο Αντιδήμαρχος  κ. Νίκος Γαλίτσης, ο Πρ. του Ν.Π.Δ.Δ. κ. Γρηγόρης Μποντίνης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Βασίλειος Μάτσιας, Δημήτριος Ντότης και Σταύρος Ζηκόπουλος. Επίσης,  ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων κ. Γρηγόριος Άρμπιρος και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σπύρος Ριζόπουλος, ο Πρόεδρος της Π.Σ.Ε. κ. Μάκης Κιάμος, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Π.Σ.Ε. κ. Μαρίκα Γκόνη, ο επί σειρά ετών Πρόεδρος της Πανπωγωνισιακής Ομοσπονδίας κ. Σταύρος Παππάς και δεκάδες ετεροδημότες.