Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Καλογιάννης Σταύρος: Θετική ήταν η σημερινή σύσκεψη με τον Υπουργό Υποδομών κ. Κ. Καραμανλή, για την πορεία υλοποίησης του οδικού άξονα Ιωάννινα-Κακαβιά


Θετική ήταν η σημερινή σύσκεψη που έγινε στη Βουλή με τον Υπουργό Υποδομών κ. Κ. Καραμανλή, για την πορεία υλοποίησης του οδικού άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά. Λόγω της ωριμότητας που υπάρχει για το τμήμα Ιωάννινα – Καλπάκι με τετράιχνη χάραξη, το Υπουργείο θα διεκδικήσει τη χρηματοδότησή του, από ευρωπαϊκούς πόρους. 
Το τμήμα Καλπάκι - Κακαβιά, με επικαιροποίηση των μελετών από το Υπουργείο, μπορεί και αυτό να ολοκληρωθεί, με χάραξη 2+1 λωρίδων, όπως είχε εξ αρχής σχεδιαστεί.
Επιτέλους, μετά από μια πενταετία πλήρους απραξίας για τα μεγάλα έργα υποδομής της Περιφέρειας Ηπείρου, το αρμόδιο Υπουργείο δείχνει ουσιαστική κινητικότητα. Θα αναμείνουμε τα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας του Υπουργείου, το οποίο θα διερευνήσει επίσης τη δυνατότητα ένταξης του έργου στη σύμβαση παραχώρησης της Ιόνιας οδού.
Από την πλευρά μου, δήλωσα στον κ. Καραμανλή ότι είμαι πρόθυμος να συναντηθώ με τα αρμόδια στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, στην κατεύθυνση να κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες το συντομότερο δυνατό.
Παράλληλα, έθεσα στον Υπουργό το θέμα του άξονα Καλπάκι – Κόνιτσα, η μελέτη του οποίου χρηματοδοτήθηκε το 2013, από το τότε Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών, με 2 εκ. ευρώ και πρέπει να παραλειφθεί από το Υπουργείο, ώστε να διερευνηθούν οι δυνατότητες ένταξής του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.