Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1 (κύπελλο)


Ο Παναθηναϊκός έκανε την  ανατροπή κόντρα σε ΠΑΣ Γιάννινα και πέρασε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το ματς αρκετά ορεξάτος και με διάθεση για γρήγορο γκολ, αφού αναζητούσε  την ανατροπή του σε βάρος του 1-0 από το πρώτο ματς στους «Ζωσιμάδες».
Οι φιλοξενούμενοι κράτησαν ωστόσο το «μηδέν» και μάλιστα κατάφεραν να βρουν και γκολ στην πρώτη τους καλή στιγμή στο ματς.
Στο 24΄ σε εκτέλεση κόρνερ ο Παντελάκης σηκώθηκε ολομόναχος στην καρδιά της άμυνας, με τρεις «πράσινους» να αδρανούν, άνοιξε το σκορ και έδωσε στον ΠΑΣ τεράστιο προβάδισμα για την πρόκριση.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου,  ο Παναθηναϊκός έγινε πιεστικός και στο 56΄ έκανε σπουδαία μπαλιά ο Ζαχίντ για τον Δώνη που τρύπωσε στην άμυνα του ΠΑΣ και με κεφαλιά έκανε το 1-1.
Στο 58΄ σε φάση διαρκείας, η μπάλα έμεινε στα πόδια του Σένκεφελντ στην περιοχή και ο στόπερ των «πράσινων» πλάσαρε κάνοντας το 2-1.
Στο 72΄ ο Γιόχανσον, μπήκε από δεξιά στην περιοχή, ο Μπουκουβάλας τον ανέτρεψε και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι.
Ο Μακέντα εκτέλεσε εύστοχα κάνοντας το 3-1.
Ο Παναθηναϊκός στο 77΄ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κουρμπέλη με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Παναθηναϊκός (Δώνης):
Διούδης, Γιόχανσον, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Ινσούα, Δώνης, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης (Χατζηθεοδωρίδης 80΄), Μπουζούκης (Περέα 46΄), Ζαχίντ, Μακέντα (Κολοβέτσιος 83΄)
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιαννίκης):
Γιαννίκογλου, Μπουκουβάλας, Παντελάκης, Καρτάλης, Κρίζμαν, Παμλίδης, Κάστρο (λ.τ. Νικολιάς 43΄), Σιόντης (λ.τ. Λιάσος 23΄), Ξύδας (Λέο Μπατίστ 75΄), Σκόνδρας, Αποστολόπουλος