Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Παρουσίαση του βιβλίου του Βελλαΐτη Βασιλείου Μήτση «ΒΕΛΛΑ» από τον Ελευθέριο Γείτονα, Διευθυντή των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΙΤΟΝΑ


Τιμητική Διάκριση στο Βελλαΐτη Γεώργιο Γκίκα, Διδάσκαλο.
  
Στην κατάμεστη αίθουσα του αμφιθεάτρου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΙΤΟΝΑ  ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος  Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς  πραγματοποίησε εκδήλωση την Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 18:30 με θέματα:
Παρουσίαση του βιβλίου του Βελλαΐτη Βασιλείου Μήτση «ΒΕΛΛΑ» από τον Ελευθέριο Γείτονα, Διευθυντή των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΙΤΟΝΑ
Τιμητική Διάκριση στο Βελλαΐτη Γεώργιο Γκίκα, Διδάσκαλο.
Η εκδήλωση άρχισε με χαιρετισμό  και ευχές για το νέο έτος από τον  Πρόεδρο  του Συνδέσμου μας Κλέανδρο Παπαδόπουλο.
Ακολούθως χορωδία Βελλαϊτών υπό τη δνση των πρωτοψαλτών  Δημητρίου Καρρά και Δημητρίου Ζαϊτίδη έψαλλε Βυζαντινούς ύμνους.
Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση του συγγραφέα Βασιλείου Μήτση από το Γραμματέα του Συνδέσμου μας Αδαμάντιο Παπαχρήστου. 
Ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου του  «ΒΕΛΛΑ» από τον Ελευθέριο Γείτονα, Διευθυντή των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΙΤΟΝΑ, ο οποίος αφού εξήρε την προσωπικότητα του Βελλαϊτη συγγραφέα , ξεφύλλισε μια μία τις σελίδες του βιβλίου και τόνισε χαρακτηριστικά σημεία του, που αναφέρονται στην προσωπικότητα και το έργο των Αρχιεπισκόπων Σπυρίδωνα Βλάχου  και Σεραφείμ  Τίκα αλλά και στη ζωή των Βελλαϊτών στα χρόνια της φοίτησής τους στο Ιεροδιδασκαλείο.
Την παρουσίαση έκλεισε ο συγγραφέας, ο οποίος ευχαρίστησε το Σύνδεσμό μας για την πρωτοβουλία αυτή και τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους.
Στο Βελλαϊτη  Βασίλειο Μήτση η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών απένειμε το Α΄ Βραβείο Χρονικόν - Μαρτυρίας για το έργο του «ΒΕΛΛΑ».
Τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε  από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αποφοίτων  και την Ένωση Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς στο Βελλαΐτη Δάσκαλο  Γεώργιο Γκίκα για την πολύχρονη προσφορά του στις εκδηλώσεις των Συλλόγων μας.
Για το Γεώργιο Γκίκα μίλησε ο συμμαθητής του και πρ. Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Βασίλειος Λέτσιος.
Ο ομιλητής εξήρε την προσωπικότητα του Γεωργίου Γκίκα και παρουσίασε την προσφορά του στην εκπαίδευση, στον αθλητισμό, στη συνδικαλισμό και στην κοινωνική ζωή της πόλεως των Ιωαννίνων. Την πλακέτα απένειμε ο Σχολάρχης Λευτέρης Γείτονας. Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Γεώργιος Γκίκας, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους δύο συλλόγους των Βελλαϊτών για την τιμή,  τόνισε τη σημασία που έχει η κοινωνική προσφορά για τον άνθρωπο και την κοινωνία.

Στην εκδήλωση χαιρέτισαν, ο πρ. Υπουργός και Βουλευτής Αντώνης Φούσας, ο καθηγητής μας στο Ιεροδιδασκαλείο  Βελλάς, Φιλόλογος και Παιδαγωγός Βασίλειος Δημητρούλας, ο επικεφαλής του Συνδυασμού ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ κ. Σπύρος  Ριζόπουλος, γιος του αειμνήστου Δντή του Ιεροδιδασκαλείου  Βελλάς Εμμανουήλ Ριζόπουλου, ο ιδρυτής του ΟΜΙΛΟΥ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ  «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ» κ. Θεόδωρος Παπαγιάννης, ο καθηγητής Ψυχολογίας Λάμπρος Σταύρου , ο Οικονομολόγος Προκόπης Φούσας και ο πρ. Πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Χρήστος  Χρήστου, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο έργο και την προσφορά στα γράμματα και τον πολιτισμό των τιμωμένων Βελλαϊτών.
Τίμησαν  με την παρουσία τους πλην των ανωτέρω το μέλος της Πανηπειρωτικής Βελλαϊτης κ. Ζηκόπουλος και πάρα πολλοί Βελλαϊτες και φίλοι της Βελλάς και των Βελλαϊτών.
Μήνυμα έστειλε η Βουλευτής Ιωαννίνων κ. Κεφάλα  και η Ευρωβουλευτής κ. Ασημακοπούλου.
Στο μήνυμά της  η Ένωση Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς Ιωαννίνων  ανέφερε:
Αδελφοί μας Βελλαΐτες του Πανελληνίου Συνδέσμου,
Αδυνατώντας να παραστούμε  στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωσή σας στα Εκπαιδευτήρια "ΓΕΙΤΟΝΑ",  η οποία πλαισιώνεται με την παρουσίαση  βιβλίου του Βελλαΐτη Βασιλείου Μήτση και την απονομή τιμητικής διάκρισης στον επίσης Βελλαΐτη Γεώργιο Γκίκα, σας στέλνουμε τις πιο θερμές κι εγκάρδιες ευχές μας.
Συγχαίρουμε τον Βασίλειο Μήτση συγγραφέα του βιβλίου που φέρει τον τίτλο  "ΒΕΛΛΑ",  έχοντας τη βεβαιότητα ότι  η παρουσίασή του από τον Ελευθέριο Γείτονα θα είναι άριστη και θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.
Συγχαίρουμε επίσης τον Γεώργιο Γκίκα, για την τιμητική διάκριση που θα του απονεμηθεί, για την πολύχρονη συνεισφορά του στους Συλλόγους μας,  για την οποία το Διοικητικό μας Συμβούλιο έχει λάβει ομόφωνη απόφαση σε προηγούμενη συνεδρίασή του.    
Χρόνια πολλά  και ευτυχές το νέο έτος 2020 σε όλες και σε όλους σας.
Συντονιστής της εκδήλωσης ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου μας Αδαμάντιος Παπαχρήστου.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε  με συνεστίαση που πρόσφεραν οι αδελφοί Χαράλαμπος και Αναστάσιος Τσαγκογιάννης, καθηγητές Φυσικής Αγωγής στα Εκπαιδευτήρια Γείτονα, στην μνήμη του πατέρα τους αείμνηστου Βασιλείου Τσαγκογιάννη Διδασκάλου και πρώην Προέδρου του Πανελληνίου Συνδέσμου Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς και Παραδοσιακό γλέντι με το Μουσικό Βασίλειο Ντελάρδα. Στους αδελφούς Τσακογιάννη ο Σύνδεσμός μας απένειμε τιμητικές πλακέτες.
Ήταν μια αξιόλογη εκδήλωση αντάξια και των τιμωμένων Βελλαϊτών αλλά  και της ιστορίας του Συνδέσμου μας, που ικανοποίησε άπαντες τους παρευρισκόμενους.