Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

Σταύρος Ζηκόπουλος: Χωρίς να το γνωρίζετε πως μπορεί να το πνίξετε καταθέσαμε το φάκελο με την απόφαση


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΡΟΥ και ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
προς το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Δ.ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Απόφαση της συνέλευσης στο Μαζαράκι 4-8-019
ΟΧΙ ΦΡΑΓΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΜΑ ΣΤΟ ΜΑΖΑΡΑΚΙ
ΝΑΙ σε υδροηλεκτρικά χωρίς φράγματα με την κατάκλιση από την υψομετρική διαφορά που δημιούργησε η φύσης σε απόσταση 6 χμ. από Μαζαράκι έως το Θεογέφυρο ύψος 200 και πλέον μ.
Απόρριψη της μελέτης περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων για την κατασκευή του φράγματος ύψους 11μ. και ταμιευτήρα 2100 μ. στο Καλαμά Τ.Κ. Μαζαρακίου.

Κύριοι
Οι επιπτώσεις και η καταστροφή από ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ 11 μ. και το βούρκωμα [λίμνη 60.000τ.μ.] μήκους 2100 μ. που θα δημιουργηθεί θα είναι πολύ μεγάλη για το περιβάλλον.
Θα έχουμε την ΑΛΕΙΩΣΗ του ΟΙΚΟΣΗΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΩΦΗ του μνημείου φυσικού κάλους τον Καταρράκτη. Η ΜΠΕ δεν κάνει αναφορά στα πλημμυρικά φαινόμενα όπως το 2017 [βλέπετε φωτογραφία των 10.000 στρεμμάτων]. Δεν αναφέρεται πουθενά ο σεισμός 5,5 ρίχτερ στο Μαζαράκι
Για την μόλυνση του Καλαμά τίποτα, τους ανθρώπους, τα ζώα την κτηνοτροφία ΜΑΖΑΡΑΚΙΟΥ [ίσως η καλύτερη κτηνοτροφία στο Νομό] Η απόσταση από το Μαζαράκι είναι 400 μ. και η λίμνη που θα δημιουργηθεί μόλις 50μ.
Πνίγει την πανέμορφη κοιλάδα με τα χιλιάδες πλατάνια.
Γι΄ αυτό
Οι παρακάτω υπογράφοντες δεν δεχόμαστε την ΜΠΕ και λέμε ΟΧΙ ΦΡΑΓΜΑ ΣΤΟ ΜΑΖΑΡΑΚΙ
Καταθέτουμε τις αποφάσεις και των προηγουμένων συνελεύσεων στο Μαζαράκι, Φωτογραφίες που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς μας για την καταστροφή και επικαλούμαστε την υπριθ.2|26|30-1-2006 απόφαση του τότε Ν.Σ.

Α|α Ονοματεπώνυμο Υπογραφή
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ 51 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΕ 4 ΣΕΛΔΕΣ και ΕΠΟΝΤΑΙ και άλλες και Οι αποφάσεις των προηγούμενων συνελεύσεων και 130 υπογραφές των κατοίκων
Και φορέων της περιοχής καθώς και ΔΗΜΑΡΧΩΝ και ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
Φωτογραφίες από την πλημύρα το 2017 και από την πανέμορφη κοιλάδα και τον ΚΑΤΑΡΑΚΤΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΝΙΞΟΥΝ.