Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

Σπύρος Ριζόπουλος: Ποιος είναι ανυπόστατος: Η ΕΛΣΤΑΤ ή ο περιφερειάρχης;


Ο Σπύρος Ριζόπουλος, εκλεγμένος επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ηπείρου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Το μόνο πράγμα που δεν αμφισβητείται στη ζωή είναι ο θάνατος και οι αριθμοί. Ο περιφερειάρχης Ηπείρου πριν από δύο μήνες, με την προχειρότητα που τον διακρίνει στα 30 χρόνια της πολιτικής του παρουσίας, είχε χαρακτηρίσει αστήρικτους ισχυρισμούς το γεγονός ότι η Ήπειρος είναι πρώτη περιφέρεια σε όλη τη χώρα σε ποσοστά ανεργίας.
Προφανώς του διαφεύγει το αυτονόητο: ότι την καταγραφή της ανεργίας στη χώρα την κάνει η Εθνική Στατιστική Αρχή και όχι τα καφενεία από τα οποία συνήθως αντλεί στοιχεία και πολιτικά επιχειρήματα.
Χθες, η ΕΛΣΤΑΤ εξέδωσε τα νέα επίσημα στοιχεία για το πρώτο πεντάμηνο του 2019. Δυστυχώς και πάλι διαπιστώνουμε ότι η Ήπειρος εξακολουθεί να έχει -εδώ και πολλά χρόνια- την αρνητική πρωτιά στην ανεργία.
Ο περιφερειάρχης βιάστηκε για μια ακόμη φορά να βασιστεί σε ενδείξεις της στιγμής και να εκτεθεί εκλαμβάνοντας ως πραγματικότητα την πρόσκαιρη μεταβολή που οφείλεται στην άνοδο της εποχικής εργασίας στους Νομούς Θεσπρωτίας και Πρεβέζης λόγω του καλοκαιριού. Επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να πείσει τους πολίτες της Ηπείρου ότι όλα πάνε καλύτερα αλλά κυρίως να κρύψει τις δικές του διαχρονικές ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί.
Με λύπη διαπιστώνουμε ότι η Περιφέρεια Αρχή ξεκινάει τη νέα της θητεία σε ένα μήνα χωρίς στρατηγική καταπολέμησης της ανεργίας και με έναν περιφερειάρχη ο οποίος διέπεται από πλήρη αδυναμία αντιμετώπισης του μείζονος αυτού ζητήματος.

Από το γραφείο Τύπου