Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Ένα περιβαλλοντικό έγκλημα δίχως τιμωρία….

Γράφει ο Θανάσης Μποζιάρης

Η προχτεσινή δήλωση του Περιφερειάρχη μας ήταν…σαφής: «…οι διάφοροι επιτήδειοι που περιφέρονται και λένε ότι οι γεωφυσικές έρευνες στην περιοχή μας θα χαλάσουν το περιβάλλον ….ψάχνουν για ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ.»!
Δεν χρειάζεται να ψάξει κανείς και πολύ για να βρει καθώς είναι πολλά... τα περιβαλλοντικά φαντάσματα που σκιάζουν τη δασοσκέπαστη περιοχή του Πωγωνίου.
Προσωπικά βίωσα την «κατασκευή» τους αλλά από εκείνα ενδεικτικά θα σταθώ μόνο σε ένα. Πρόκειται για το φάντασμα-νταμάρι που είναι καρφωμένο ακριβώς στην καρδιά πανέμορφου παρακείμενου δάσους, εγκαταλείφθηκε ως ανοιχτή πληγή και στοίχειωσε.
Βρίσκεται στα δεξιά του δρόμου από Χάνι Δελβινάκι προς Πωγωνιανή, στην άκρη του ποταμιού Κουβαράς μετά την παλαιά γέφυρα. Ήταν ένα παντελώς αχρείαστο, εντελώς αδικαιολόγητο και παράνομο «κατασκεύασμα» - δηλωτικό καταστροφής του περιβάλλοντος - που έγινε με τις ευλογίες του κ. Καχριμάνη. Μάλιστα ήταν και προσωπική του δέσμευση (=ύβρις) ότι «υπάρχει πρόβλεψη αποκατάστασής του και παράλληλης δημιουργίας χώρου στάθμευσης οχημάτων»
(Σ/ση: Ναι, εκεί στο πουθενά…)!!!
Να σημειωθεί ότι η φύση από μόνη της ποτέ δεν θα μπορέσει να το αποκαταστήσει.
Στη συνείδηση μάλιστα των Πωγωνησίων έμεινε ως ένα έγκλημα δίχως τιμωρία παρά την εναντίον του κατακραυγή που είχαμε υψώσει τότε.

Δηλαδή, ο Περιφερειάρχης μας δεν πείθει.