Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Αλέξανδρος Καχριμάνης: Επίκειται η προκήρυξη για τα δημόσια προγράμματα Leader

O Περιφερειάρχης Ηπείρου σε συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε σε ζητήματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Μεταξύ άλλων ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά σε σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το Πρόγραμμα 2014-2020, στην οποία μετείχε εκπροσωπώντας την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος, πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα
τα δημόσια προγράμματα Leader.
«Προσεχώς- ανέφερε- από την «ΗΠΕΙΡΟΣ» και την ΕΤΑΝΑΜ θα προκηρυχτεί το πρόγραμμα για τους Δήμους και εντός του Ιανουαρίου, αναμένεται να γίνει η προκήρυξη για τους Ιδιώτες».
Επίσης ενημέρωσε ότι έχουν βγει στον «αέρα» τα σχέδια βελτίωσης, στα οποία θα μπορούν να ενταχθούν και οι νέοι αγρότες, ενώ επίκειται και η πρόσκληση για τα σχέδια μεταποίησης.
Όσον αφορά τους νέους αγρότες, ανακοίνωσε ότι στις 8 Δεκεμβρίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των ενστάσεων και όσοι έχουν ενταχθεί θα μπορέσουν να πληρωθούν μέχρι τέλος του 2017. Όσοι απορριφθούν θα μπορέσουν να υποβάλλουν αιτήσεις στη νέα πρόσκληση που θα γίνει στο επόμενο διάστημα.
Τέλος ανακοίνωσε ότι με έγγραφό του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ζήτησε να δοθεί παράταση για την νομιμοποίηση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται εντός οικισμών, καθώς η προθεσμία λήγει την ερχόμενη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου.