Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Υπουργείο Παιδείας: Θέσπιση δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης για το σύνολο των νηπίων 4-6 ετών

Ο υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου προαναγγέλλει τη θέσπιση δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης για το σύνολο των νηπίων 4-6 ετών της χώρας.
«Η ένταξη του συνόλου των νηπίων 4-6 ετών στη δομή της υποχρεωτικής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αποτελεί σημαντικό στοιχείο του συνολικού μεταρρυθμιστικού σχεδίου που θα παρουσιάσουμε τέλη Ιουνίου» ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου μιλώντας στα «Νέα».
Παράλληλα, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι «στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας η ένταξη των προνηπίων στις δομές του δημοσίου νηπιαγωγείου έχει επιτευχθεί».
«Όπου υπάρχουν ακόμα δυσκολίες, οφείλεται στην ανυπαρξία κατάλληλων υποδομών, αφού επί δεκαετίες δεν έγινε ο ανάλογος σχεδιασμός, παρά την ύπαρξη επί 30 χρόνια πακτωλού χρημάτων, τα οποία δεν αξιοποιήθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις» υπογράμμισε ο κ. Γαβρόγλου και πρόσθεσε:

«Σε πιάνει η ψυχή σου, όταν συνειδητοποιείς πόσα πολλά πράγματα θα μπορούσαν να είχαν γίνει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά τα χρήματα εξανεμίστηκαν. Και τώρα κάποιοι έρχονται χωρίς ντροπή και ζητάνε και τα ρέστα».