Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Συνάντηση των 13 Περιφερειαρχών με τον Αλέξη Τσίπρα

Κ. Αγοραστός: «Παραγωγική Επανάσταση για νέες σταθερές θέσεις εργασίας»

Με τον Πρωθυπουργό κ. Α. Τσίπρα συναντήθηκαν σήμερα οι 13 Περιφερειάρχες, παρουσία των Υπουργών Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτη και Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δ. Παπαδημητρίου, του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Α. Χαρίτση και του Υφυπουργού κ. Στ. Πιτσιόρλα. 

Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός προέβη στην εξής δήλωση:
«Όλη η Ελλάδα ήταν σήμερα εδώ. Για τρεις ώρες οι Περιφερειάρχες θέσαμε στον Πρωθυπουργό όλα τα θέματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες.
Τονίσαμε ότι μπροστά μας ανοίγονται δύο δρόμοι και πρέπει να επιλέξουμε: Ή το δρόμο της αναδιανομής της φτώχειας και της ανέχειας ή ένα νέα δρόμο παραγωγικής επανάστασης, ρηξικέλευθο, αποτελεσματικό, συνεργατικό, ο οποίος χρειάζεται τόλμη.
Για να γίνει πράξη αυτή η παραγωγική επανάσταση πρέπει να προχωρήσουμε σε μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και της φορολογίας που είναι άδικη για τους συνεπείς φορολογούμενους, γρήγορη απονομή δικαιοσύνης, ανοικτές τράπεζες με χρηματοδοτήσεις σε υγιείς κι εξωστρεφείς παραγωγικές δυνάμεις, μείωση των τιμών των παραγωγικών συντελεστών.
Σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας το μήνυμα είναι κοινό: η κοινωνία ζητά μεροκάματα, γιατί το μεροκάματο είναι αξιοπρέπεια.
Γι' αυτό είναι αναγκαία η παραγωγική επανάσταση, για να δημιουργηθούν νέες σταθερές θέσεις εργασίας.
Επισημάναμε και κάτι άλλο: πρέπει οι υπηρεσίες του κράτους σε όλα τα επίπεδα να συνεργάζονται με ειλικρίνεια και ταχύτητα και να αντιλαμβάνονται την αξία των αποφάσεών τους γιατί αυτό επιτάσσει το εθνικό καθήκον.
Πιστεύω ότι σήμερα εκπέμπουμε το μήνυμα της τόλμης. Να τολμήσουμε  να φύγουμε πλέον οριστικά από τη μετρολογία των μνημονίων και να ασχοληθούμε με την πραγματική οικονομία, τις πραγματικές ανάγκες και το εθνικό παραγωγικό μοντέλο της χώρας μας.
Εκπέμπουμε παράλληλα κι ένα άλλο μήνυμα: Οι Περιφέρειες είναι ο βασικός πυλώνας της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας μας διότι μπορούν με αποτελεσματικότητα να προωθήσουν αναπτυξιακά σχέδια που να καλύπτουν τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.
Γι' αυτό και ήρθε η ώρα για μια ιστορική θεσμική τομή: τη μετεξέλιξη της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης σε Περιφερειακή Διακυβέρνηση ώστε να γίνει η προσωπική ευθύνη του καθενός συνολική εθνική ευθύνη.
Ισχυρές και αυτοδύναμες θεσμικά, οικονομικά και λειτουργικά, Περιφέρειες με  πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη, τις επενδύσεις, την παραγωγή, στα πρότυπα των ώριμων δημοκρατιών του πλανήτη: αυτός είναι ο πιο γρήγορος και πιο ασφαλής δρόμος για να περάσει η πατρίδα μας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και κυρίως να τους διατηρήσει.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας σ' αυτή τη μεγάλη προσπάθεια και βέβαια στο μεσοδιάστημα απαιτούνται άμεσες αποφάσεις για την ενίσχυση της παραγωγής και της πραγματικής οικονομίας».