Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Συνελήφθη 30χρονος ομογενής στην περιοχή της Νεράιδας Θεσπρωτίας, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο πάνω από (75) κιλά κάνναβης

Επιπρόσθετα, σε βάρος του δράστη εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών

Συνελήφθη, σήμερα (03-05-2017) τα ξημερώματα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας 30χρονος ομογενής, κατηγορούμενος για μεταφορά, κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης ναρκωτικών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων και συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 30χρονο δράστη σήμερα τα ξημερώματα στην παλαιά Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας – Ιωαννίνων (στο ύψος της Νεράϊδας Θεσπρωτίας) να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο.
Σε έλεγχο που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν στο όχημά του, δεν συμμορφώθηκε στο σήμα στάθμευσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα. Το όχημα ακολουθήθηκε και λίγο αργότερα, ακινητοποιήθηκε στην Εγνατία Οδό και συνελήφθη ο 30χρονος οδηγός.
Σε έρευνα που έγινε στο παραπάνω αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στα πίσω καθίσματα και στο χώρο των αποσκευών -70- δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -75- κιλών και -860- γραμμαρίων.
Επιπρόσθετα, από τον έλεγχο των στοιχείων του ανωτέρω δράστη προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Χαλκίδας, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας εταιρείας ενοικιάσεων αυτοκινήτων καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, ενώ ο συλληφθείς με την κακουργηματική σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.