Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Έναρξη λειτουργίας του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου στο Νεοχώρι του Δήμου Νικολάου Σκουφά Άρτας

Με αφορμή την έναρξη του νέου αυτού θεσμού πραγματοποιήθηκε σήμερα τελετή αγιασμού 

Ξεκίνησε η λειτουργία του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου στο Νεοχώρι του Δήμου Νικολάου Σκουφά Άρτας.

Ο Τοπικός Αστυνόμος έρχεται για να βελτιώσει την ποιότητα του επιπέδου της εξυπηρέτησης των πολιτών και να επιλύσει ζητήματα καθημερινότητας που τους απασχολούν και εμπίπτουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας. 
Ως θεσμός επικεντρώνεται στην άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών, στο πλαίσιο ανάπτυξης σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης, κοινωνικής συμπόρευσης και συνεργασίας του αστυνομικού με τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς που τις εκπροσωπούν. 

Με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας του νέου αυτού θεσμού πραγματοποιήθηκε σήμερα (03-03-2017) το πρωί τελετή αγιασμού, στο Δημοτικό Κατάστημα Νεοχωρίου του Δήμου Νικολάου Σκουφά. 
Στην παραπάνω τελετή, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της λειτουργίας του θεσμού στη συγκεκριμένη περιοχή, ευχαρίστησε τις τοπικές αρχές που βοήθησαν στην υλοποίηση του θεσμού και τέλος κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τον Τοπικό Αστυνόμο, να τον εμπιστευτούν και να τον αξιοποιήσουν, στο πλαίσιο των καθηκόντων του. 


Στη συνέχεια, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, Αστυνομικός Διευθυντής Πάρις Νίκου αναφέρθηκε στις ειδικότερες αρμοδιότητες και τα καθήκοντα του Τοπικού Αστυνόμου και ακολούθως ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά κ. Ευστάθιος Γιαννούλης τόνισε τη συνεισφορά του θεσμού στην αμεσότερη εξυπηρέτηση των πολιτών και στην επίλυση ζητημάτων της καθημερινότητάς τους και υπογράμμισε την άριστη συνεργασία μεταξύ Δήμου και Αστυνομίας.