Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στα Κέντρα Υποδοχής Προσφύγων στον Κατσικά Ιωαννίνων, την Κόνιτσα και τα Δολιανά στους πρόσφυγες από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία


Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία με αίσθημα αλληλεγγύης στους χιλιάδες δοκιμαζόμενους πρόσφυγες, που μεγάλο τους μέρος αποτελούν παιδιά, θα στείλει τις επόμενες ημέρες μεγάλες ποσότητες φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη προσωπικής καθαριότητας στο Κέντρο Υποδοχής του Ελληνικού και στα Κέντρα Υποδοχής Προσφύγων στον Κατσικά  Ιωαννίνων, την Κόνιτσα και τα Δολιανά.  Η βοήθεια θα διοχετευτεί μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Παράλληλα η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία θα φροντίσει για τον εμβολιασμό των ασυνόδευτων παιδιών που διαμένουν στο Κέντρο Υποδοχής Λαυρίου, προκειμένου άμεσα να προστατευτεί η υγεία τους.
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Στέφανος Φούσας, με αφορμή την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας από την ΕΚΕ στους πρόσφυγες, δήλωσε: 
«Η ΕΚΕ ενώνει τις δυνάμεις της με την Πολιτεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους φορείς προκειμένου να απαλύνει τον πόνο των προσφύγων και να βοηθήσει έμπρακτα στην επιβίωσή τους.

Ως επιστημονική εταιρεία βρισκόμαστε με κάθε ευκαιρία στην πρώτη γραμμή, έχοντας αναλάβει πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης και δράσεις πρόληψης υγείας. Τώρα ερχόμαστε στο πλευρό των προσφύγων και των μικρών παιδιών, που χωρίς πατρίδα προσπαθούν για ένα καλύτερο μέλλον ταλαιπωρούμενοι εδώ και μήνες υπό άθλιες συνθήκες διαβίωσης».