Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Καλπάκι Πωγωνίου: Σύλληψη δύο αλλοδαπών διακινητών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, έναν μη νόμιμο μετανάστη

Συνελήφθησαν, σήμερα (08-03-2016) μετά τα μεσάνυκτα στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Ιωαννίνων, δύο αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 46 και 43 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας έναν ομοεθνή τους, μη νόμιμο μετανάστη.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 46χρονος με συνοδηγό τον 43χρονο, διαπίστωσαν ότι μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, έναν 38χρονο ομοεθνή τους, ο οποίος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι σε βάρος του λαθρομετανάστη εκκρεμούσαν επιπρόσθετα, μέτρο απαγόρευσης εισόδου και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 46χρονου διακινητή καθώς και το χρηματικό ποσό των (1.100) ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.