Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Περιφερειάρχης Ηπείρου: Σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη και τον τουρισμό τα έργα αποχέτευσης

Τη βαρύνουσα σημασία που έχει για την ανάπτυξη της Ηπείρου και ιδιαίτερα του τουρισμού η ολοκλήρωση της αποχέτευσης και των βιολογικών καθαρισμών, επεσήμανε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή την κατάθεση της πρότασης εκ μέρους της Περιφέρειας στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή για την ένταξη προς χρηματοδότηση των έργων αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών στις Π.Ε. Πρέβεζας και Π.Ε. Άρτας.
Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μεταξύ άλλων υπογράμμισε και τα εξής:
"Δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη και ειδικότερα για τον τουρισμό μας στα παράλια χωρίς να έχουμε τελειώσει το θέμα των βιολογικών καθαρισμών και των αποχετεύσεων. Έτσι και για το Νομό Πρέβεζας και για περιοχές του Νομού Άρτας - αλλά και για τη Θεσπρωτία (Σύβοτα- Πέρδικα -Πλαταριά) που και  αυτή η μελέτη έχει τελειώσει και θα πάρει το δρόμο που πρέπει- θα είναι τα πρώτα έργα εμπροσθοβαρή στο νέο ΕΣΠΑ που θα δημοπρατηθούν και θα ξεκινήσουν άμεσα μόλις δοθεί το σύνθημα της εκκίνησης".  Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, τόνισε, ότι η Περιφέρεια είναι πανέτοιμη, από τα Χριστούγεννα,  για να υλοποιήσει το νέο ΕΣΠΑ και ειδικότερα τα συγκεκριμένα έργα: 


"Τώρα είμαστε στο μεταίχμιο, θα χρειαστούν ακόμη κάποιες περαιτέρω υπογραφές από Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από την καθημερινή σχεδόν επαφή που έχει η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης κ. Τατιάνα Καλογιάννη, με την υπεύθυνη του προγράμματος της Ηπείρου, μας έχει ειπωθεί ότι είμαστε από αυτούς που  δεν έχουμε κανένα πρόβλημα σε σχέση με το νέο ΕΣΠΑ".
Τέλος ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε όλους όσοι είχαν συμμετοχή στην προώθηση των έργων για τις αποχετεύσεις κλπ., ήτοι εκείνους που ασχολήθηκαν με τις μελέτες, την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή, καθώς και την Αντιπεριφερειάρχη κ. Τ. Καλογιάννη, η οποία αντιμετώπισε το θέμα ως αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό ταυτόχρονα και έτσι κατέστη δυνατή η ωρίμανση του.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr