Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Πασχαλινό μήνυμα του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη

Αγαπητές συμπατριώτισσες, αγαπητοί συμπατριώτες
Φίλοι επισκέπτες της Ηπείρου
Αξιωνόμαστε και φέτος να γιορτάσουμε το Πάσχα. Η περίοδος των Παθών, δίνει τη θέση της στο χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης.
Την κατήφεια, τον προβληματισμό, τον πόνο και τη λύπη, διαδέχονται η ελπίδα, η αισιοδοξία, η προοπτική της αναγέννησης.
Τα μηνύματα διαχρονικά:
Επίκαιρα και στις μέρες μας. Μας δίνουν κουράγιο και δύναμη για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της ζωής, την καθημερινότητα που μας βασανίζει.
Γνωρίζουμε και συμπάσχουμε με όλους εσάς που έχετε επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από την κρίση. Ιδιαίτερα με τους ανέργους, που περνούν ένα προσωπικό και οικογενειακό δράμα διαρκείας.
Δίνουμε το δικό μας αγώνα για να περιοριστεί ο εφιάλτης. Δεν είναι εύκολο το γνωρίζουμε, αλλά προσπαθούμε με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Η χώρα μας, η Ήπειρός μας, ζει σήμερα το δικό της «πέρασμα»: Από τις δραματικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, σε ένα νέο τοπίο, που ευελπιστούμε και κυρίως εργαζόμαστε για να προσφέρει καλύτερες και σταθερές συνθήκες διαβίωσης στους συμπολίτες μας. Παρά τη δύσκολη συγκυρία έγιναν αρκετά στην Ήπειρο, που αποτελούν βάση για την επανεκκίνηση και εν τέλει για την αναγέννηση της πατρίδας μας. Χρειάζεται ακόμη υπομονή, αγώνας και πολλή δουλειά. 
Είμαστε βέβαιοι όμως ότι θα τα καταφέρουμε.
Σήμερα αφήνουμε στην άκρη όσα μας βασανίζουν, όσα μας πληγώνουν. 
Το έχουμε ανάγκη, το χρειάζονται οι οικογένειές μας, οι συγγενείς, οι φίλοι μας.
Το φως της Ανάστασης να φωτίζει τις καρδιές μας. Να δίνει δύναμη, καρτερία, ελπίδα για να μπορούμε να αντεπεξερχόμαστε στα «πάθη» της καθημερινότητας. Να μας δείχνει το δρόμο της αλληλεγγύης και της στήριξης όσων έχουν ανάγκη.
Χρόνια Πολλά, Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα.