Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Πρώτη στην Ελλάδα σε εμβολιασμούς εκμεταλλεύσεων για μελιταίο πυρετό η Δ/ση Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων

Ανακοινώθηκαν από τη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής/Διεύθυνση Υγείας/Τμήμα Ζωοανθρωπονόσων του Υπουργείου Αγρ. Ανάπτυξης τα τελικά στοιχεία των εμβολιασμών για το μελιταίο πυρετό του έτους 2012. Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ιωαννίνων, κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία εμβολιασμένων... εκμεταλλεύσεων σε όλη την Ελλάδα, που ανήλθαν σε 896. Ο εμβολιασμός των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της Περιφέρειας Ηπείρου, υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή την ανακοίνωση του Γεν. Διεύθυνσης του Υπουργείου.
«Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων – πρόσθεσε – είναι πρωτοπόρα και στον τομέα αυτό και ήδη γίνεται εντατικοποίηση του προγράμματος και στις άλλες τρεις περιφερειακές ενότητες. Στόχος μας είναι να εκριζωθεί η νόσος, η οποία έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και πλήττει το εισόδημα των παραγωγών.
Εκτός από τις πρωτοβουλίες των Υπηρεσιών της Περιφέρειας, απαιτείται και η ενεργοποίηση των κτηνοτρόφων ώστε να γίνουν οι προβλεπόμενοι εμβολιασμοί και να αντιμετωπιστούν τα κρούσματα που εντοπίζονται και τα οποία δεν επιτρέπουν την παράδοση γάλακτος στις βιομηχανίες και βιοτεχνίες. Γνωρίζοντας το εύρος των προβλημάτων που προκαλεί ο μελιταίος πυρετός, η Περιφέρεια έχει ξεκινήσει πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των Ηπειρωτών κτηνοτρόφων. Δεν συγχωρείται καμία ολιγωρία, ούτε και αμέλεια».