Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Ε.Ο.Ζ. στο Πωγώνι ευχαριστεί όσους τίμησαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση μας

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Ε.Ο.Ζ. στο Πωγώνι ευχαριστεί θερμά τους συμπολίτες μας από το Πωγώνι, τα Γιάννενα και όλη την Ήπειρο που μας τίμησαν με την πολυάριθμη παρουσία τους στην εκδήλωση μας, γεμίζοντας την αίθουσα της Περιφέρειας στη στοά Σάρκα.
Η συζήτηση που ακολούθησε τις εισηγήσεις των ομιλητών ήταν πλούσια και διαφωτιστική: Φάνηκε ξεκάθαρα η αντίδραση του κόσμου της περιοχής στα σύγχρονα Νταχάου - στα κάτεργα της Ε.Ο.Ζ.
Όπως φάνηκε ξεκάθαρα και ο ρόλος ορισμένων τοπικών παραγόντων που ανοιχτά υπερασπίστηκαν τη δημιουργία Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στο Πωγώνι, παραδεχόμενοι μάλιστα πως οι ίδιοι πρωτοστάτησαν ώστε να δημιουργηθεί το όλο θέμα.
Τώρα πια όμως ο καθένας μπορεί να κρίνει ποιος είναι στο πλευρό των αγωνιζόμενων κατοίκων και ποιος είναι στο πλευρό της Τρόικας και της σύγχρονης Κατοχής.
Καλούμε όλο το λαό της Ηπείρου σε αγώνα για να αποτρέψουμε τον κοινωνικό, περιβαλλοντικό και εργασιακό Μεσαίωνα στον οποίο ετοιμάζονται (όπως ανοιχτά πλέον παραδέχονται) να οδηγήσουν το Πωγώνι και όχι μόνο.
Παίρνοντας κουράγιο από το χθεσινό επιτυχημένο βήμα, συνεχίζουμε ανυποχώρητοι.