Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Νέο ωράριο για όλους τους εκπαιδευτικούς

Αυξάνονται κατά οκτώ οι ώρες διδασκαλίας κάθε μήνα

Κατά οκτώ ώρες τον μήνα θα αυξηθεί το ωράριο δασκάλων και καθηγητών από το ερχόμενο σχολικό έτος, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας.
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, θεωρείται βέβαιη η αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατά δύο ώρες εβδομαδιαίως, καθώς οι αριθμοί για την κάλυψη των κενών θέσεων στις σχολικές μονάδες εξαιτίας των λιγοστών προσλήψεων που θα γίνουν αλλά και των επικείμενων συνταξιοδοτήσεων, δεν «βγαίνουν».
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχουν γίνει, όπως αναφέρει το «Έθνος», από την αύξηση του ωραρίου αναμένεται να εξοικονομηθούν περίπου 10.000 θέσεις αναπληρωτών.
Πάντως η τελική απόφαση θα εξαρτηθεί και από τον αριθμό των αιτήσεων για συνταξιοδοτήσεις που θα κατατεθούν το καλοκαίρι από δασκάλους και καθηγητές.
Ταυτόχρονα, με το σταγονόμετρο θα γίνουν την ερχόμενη σχολική χρονιά οι προσλήψεις μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της χώρας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αναπληρωτές και στις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης δεν θα ξεπεράσουν τους 2.000 όταν τη φετινή χρονιά ανήλθαν σε περίπου 12.000.
Στόχος είναι να εξοικονομηθούν για το 2013 περίπου 41,2 εκατ. ευρώ και το 2014 61,8 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: www.Newsbeast.gr