Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Καχριμάνης Αλέξανδρος: Ουσιαστικές παρεμβάσεις για την ανάδειξη της Αρχαίας Νικόπολης

Η Αρχαία Νικόπολη ήταν ο επόμενος σταθμός της επίσκεψης του Περιφερειάρχη. Ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών για την αναβάθμιση – αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου, οι οποίες προχωρούν χάρη στην αποφασιστική συμβολή της Περιφέρειας και ειδικότερα της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.
«Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, - δήλωσε- είχαμε θέσει ως μια από τις βασικές προτεραιότητες την ανάδειξη της Αρχαίας Νικόπολης, που αποτελεί σημείο αναφοράς για την Ήπειρο, αλλά και στήριγμα της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας. Το σημερινό έργο, με το οποίο αλλάζει θεαματικά η μέχρι πρότινος κατάσταση του Αρχαιολογικού χώρου, είναι αποτέλεσμα της οργανωμένης και συστηματικής προσπάθειάς μας. Υλοποιείται χάρη στην διάθεση πίστωσης 100.000 ευρώ από την Π.Ε. Πρέβεζας για τις απαιτούμενες προκαταρκτικές εργασίες και έτσι στη συνέχεια και με τη δική μας συνδρομή επιτεύχθηκε η ένταξή του στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 1,5 εκ. ευρώ. Η Περιφέρεια παράλληλα εκπονεί τη μελέτη για τη δημιουργία οδικού άξονα που θα συνδέει την Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας με την πόλη της Πρέβεζας, παρακάμπτοντας τον αρχαιολογικό χώρο που σήμερα κόβεται στα δύο».
 «Απώτερος σκοπός μας είναι να εντάξουμε το μνημείο της Αρχαίας Νικόπολης στα μνημεία της UNESCO. Συνεργαζόμαστε στενά με την Εφορεία Αρχαιοτήτων και παράλληλα, με επίκεντρο το Αρχαίο Θέατρο Νικόπολης, προωθούμε τη δημιουργία ενός Δικτύου Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου, που θα αποτελεί ένα νέο τουριστικό προϊόν που θα τονώσει την οικονομία συνολικά της Περιφέρειας», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, για να προσθέσει:
«Η Π.Ε. Πρέβεζας παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες αγωνίζεται και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προωθήσει και να ολοκληρώσει σημαντικά έργα υποδομής σε κάθε περιοχή της και παράλληλα να τονώσει την επισκεψιμότητα και την οικονομία της».