Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Επίσκεψη Καχριμάνη στο καταφύγιο αλιευτικών σκαφών Παντοκράτορα και στο έργο του αναδασμού της Βαλανιδοράχης

Ο Περιφερειάρχης επισκέφτηκε επίσης το Καταφύγιο Αλιευτικών σκαφών στον Παντοκράτορα του Δήμου Πρέβεζας, που είναι επίσης ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 3,5 περίπου εκ. ευρώ και το οποίο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιβλεπουσών Υπηρεσιών της Π.Ε. Πρέβεζας, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους.
Αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβουν την ερχόμενη καλλιεργητική περίοδο πραγματοποιούν οι υπηρεσίες της Π.Ε. Πρέβεζας για την ολοκλήρωση των ισοπεδώσεων στο έργο του αναδασμού της Βαλανιδοράχης, που πραγματοποιούνται με μηχανήματα της Περιφέρειας. Οι ισοπεδώσεις αφορούν έκταση 2.500 περίπου στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 1.200 αφορούν δημόσια έκταση στην οποία ολοκληρώθηκε ο αναδασμός και έχουν παραδοθεί στους δικαιούχους οι τίτλοι κυριότητας.
Ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου από τον Αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος εξήρε το ζήλο των υπαλλήλων της Π.Ε. για την ολοκλήρωση των εργασιών και την παράδοση του έργου στους αγρότες. «Με ικανοποίηση διαπιστώνω ότι ένα ακόμη έργο υποδομής για τον αγροτικό τομέα στην Ήπειρο βαίνει προς ολοκλήρωση. Ως Περιφέρεια στηρίζουμε τις ελπίδες για οικονομική ανάκαμψη και δημιουργία θέσεων εργασίας στον πρωτογενή τομέα. Έχουμε δρομολογήσει σειρά έργων που χρόνιζαν σε διάφορες περιοχές και τέτοιες παρεμβάσεις, έχουν μεγάλη αξία, το εύρος της οποίας θα διαπιστωθεί στη συνέχεια», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης.