Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Τον 42ο διεθνής διαγωνισμό έκθεσης των ΕΛΤΑ- 2013, διοργανώνει η Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση (U.P.U. - Π.Τ.Ε).

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε ο 42ος Διεθνής Διαγωνισμός Έκθεσης των ΕΛΤΑ - 2013, ο οποίος διοργανώνεται από την Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση (Universal Post Union -U.P.U.- Π.Τ.Ε.) και απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας ηλικίας μέχρι 15 ετών.
Ο διαγωνισμός έχει σκοπό να αναπτύξει την ικανότητα των νέων να συντάσσουν επιστολικές εκθέσεις, να καλλιεργήσουν την οξύνοιά τους και να συμβάλουν στη σύσφιξη των Διεθνών σχέσεων φιλίας που είναι μία από τις βασικές αποστολές της Π.Τ.Ε.
Το θέμα του διαγωνισμού, που επιλέχθηκε για το έτος 2013, είναι: «Γράψτε μία επιστολή στην οποία θα εξηγείτε γιατί το νερό είναι πολύτιμο».
Σημειώνεται ότι το φετινό θέμα συμπίπτει με τη διεθνή δεκαετία δράσης «Νερό για τη Ζωή» (2005-2015) και καλεί τους νέους ανθρώπους να εκφράσουν τις σκέψεις τους σχετικά με τη σημασία του νερού για την ανθρώπινη υγεία και τη διατήρηση του φυσικού πλούτου αλλά και να προβληματιστούν με το γεγονός ότι 11% του πληθυσμού της γης εξακολουθεί να μην έχει πρόσβαση σε ασφαλείς πηγές πόσιμου νερού.
Επιπλέον, μέσω της συμμετοχής σε αυτόν το διεθνή διαγωνισμό, η νέα γενιά συνειδητοποιεί το σημαντικό ρόλο των ταχυδρομικών υπηρεσιών στις σύγχρονες κοινωνίες, μαθαίνει να εκτιμά την τέχνη της γραφής και να αναπτύσσει την ικανότητα να συντάσσει επιστολικές εκθέσεις.
Οι τρεις πρώτοι νικητές σε παγκόσμιο επίπεδο θα βραβευθούν με χρυσό μετάλλιο ο πρώτος, με ασημένιο ο δεύτερος και με χάλκινο ο τρίτος, με σφραγίδα του Διεθνούς Γραφείου της Π.Τ.Ε.
Τα ονόματα και οι φωτογραφίες των τριών πρώτων επιτυχόντων, καθώς και η έκθεση του νικητή θα προβληθούν στα ΜΜΕ και θα δημοσιευθούν σε τεύχος της τριμηνιαίας επιθεώρησης της Π.Τ.Ε., UNION POSTALE.

ΠΗΓΗ: www.diorismos.gr