Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθη ένας 47χρονος Σύριος διακινητής, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο (5) αλλοδαπούς

Επιπλέον, συνελήφθησαν οι πέντε (5) αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, χρησιμοποιώντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.


Συνελήφθη, χθες (29.10.2012) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 47χρονος υπήκοος Συρίας, ο οποίος διευκόλυνε την έξοδο πέντε (5) μη νόμιμων μεταναστών από την ελληνική επικράτεια σε έδαφος τρίτης χώρας. Τέσσερις από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και ένας υπήκοος Παλαιστίνης.
Ειδικότερα, στην Πλαταριά Θεσπρωτίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο, στο οποίο ο 47χρονος διακινητής είχε επιβιβάσει τους μη νόμιμους μετανάστες, με σκοπό να τους μεταφέρει στο Νέο Λιμάνι Ηγουμενίτσας ώστε να εξέλθουν από την ελληνική επικράτεια , έναντι αδιευκρίνιστου χρηματικού ποσού.
Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, οι λαθρομετανάστες κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα Ισπανίας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας, τα οποία έφεραν εμφανή σημάδια πλαστότητας.
Κατασχέθηκαν:
δύο ισπανικές ταυτότητες, δύο ρουμανικές ταυτότητες, δύο ταυτότητες και ένα διαβατήριο Βουλγαρίας, που θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση.
το χρηματικό ποσό των (550) Ευρώ.
το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των λαθρομεταναστών.
ένα κινητό τηλέφωνο.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.