Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ!

Επιδρομές διαρρηκτών σε σπίτια ντόπιων και απόδημων
Να ληφθούν άμεσα μέτρα αστυνόμευσης
Για μια ακόμη φορά, οι εναπομείναντες κάτοικοι του ακριτικού Πωγωνίου δοκιμάζουν τις αντοχές τους.
Για μια ακόμη φορά οι απόδημοι βλέπουν τα σπίτια τους να λεηλατούνται. Για άλλη μια φορά και οι μεν και δε, διαπιστώνουν την έλλειψη ουσιαστικής αστυνόμευσης και την αδιαφορία της Πολιτείας να προστατεύσει τους ίδιους και τις περιουσίες τους.

Τα τελευταία κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων συνέβησαν τις ημέρες αυτές στο Σταυροσκιάδι, που είναι το τελευταίο στη σειρά χωριό που έχουν δεχθεί παρόμοιες επιδρομές τις προηγούμενες εβδομάδες. Άγνωστοι- εκμεταλλευόμενοι και τον καιρό- άνοιξαν σπίτια, πέταξαν ρούχα, άδειασαν ντουλάπες και ότι τους εμπόδιζε στα δάπεδα των σπιτιών – κυρίως αποδήμων – πήραν ότι νόμιζαν ότι είχε αξία, σε ορισμένα μάλιστα μαγείρεψαν, έφαγαν, ήπιαν μπύρες και έφυγαν ανενόχλητοι.
Οι λιγοστοί κάτοικοι έχουν πανικοβληθεί από τα αλλεπάλληλα κρούσματα, ενώ απόδημοι που σχεδίαζαν να μεταβούν στα χωριά τους αμέσως μετά το Πάσχα για την καλοκαιρινή περίοδο αναβάλλουν τις επισκέψεις τους, κατακυριευμένοι από το φόβο.
Οι κατά καιρούς εκκλήσεις προς τις αρμόδιες αρχές για ενίσχυση των μέτρων ασφάλειας πέφτουν στο κενό. Το αντίθετο μάλιστα συμβαίνει, αφού σταδιακά αποδυναμώνονται τα τμήματα συνοριακής φύλαξης και αστυνομικοί συνωστίζονται είτε σε γραφεία, είτε διατίθενται για αλλότριους σκοπούς. Αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζουν κάτοικοι, συνοριακά τμήματα όπως αυτό της Πωγωνιανής να έχουν απομείνει με ένα συνοφοριοφύλακα ανά βάρδια! Ο πρώην Κοινοτάρχης Σταυροσκιαδίου κ. Δημ. Σωτηρόπουλος απευθύνει, μέσω του Π.Λ., έκκληση προς την ηγεσία της τοπικής αστυνομίας να επανδρώσει πλήρως τα τμήματα, ενώ για άλλη μια φορά συνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Πωγωνίου, προκειμένου να ζητήσει τη λήψη μέτρων.
Το ζήτημα είναι οι αρμόδιοι να ακούσουν επιτέλους τη φωνή της απόγνωσης των κατοίκων και να λάβουν ΜΕΤΡΑ. Και ας καταλάβουν, ότι ανάγκη φρούρησης δεν έχουν μόνο οι επίσημοι, οι κάτοικοι των πόλεων, οι παρελάσεις, οι παντός είδους εκδηλώσεις, αλλά προπάντων οι κάτοικοι της υπαίθρου και δη της παραμεθόριας ζώνης που ζουν καθημερινά με το φόβο για τη ζωή τους. ΜΕΤΡΑ και μάλιστα ΑΜΕΣΑ, λοιπόν.


ΠΗΓΗ: http://www.proinoslogos.gr