Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για κατοχή βεγγαλικών, καπνογόνων και κροτίδων στον αγώνα ποδοσφαίρου Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της βίας στα γήπεδα και των μέτρων που λαμβάνονται κατά τη διενέργεια των αγώνων ποδοσφαίρου, συνελήφθησαν χθες (18-04-2011) το απόγευμα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 34 και 24 ετών, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν βεγγαλικά, καπνογόνα και κροτίδες. Ειδικότερα, πριν την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα Π.Α.Σ. Γιάννινα – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. στο Εθνικό Στάδιο « Ζωσιμάδες», κατά τον έλεγχο που διενέργησαν αστυνομικοί στους φιλάθλους που εισέρχονταν στο γήπεδο, εντοπίστηκε ένας 34χρονος ημεδαπός, ο οποίος μέσα σε σακίδιο κατείχε:
δεκατρία (13) βεγγαλικά.
δύο (2) καπνογόνα.
τέσσερις (4) κροτίδες.
Επίσης, κατά τους ίδιους ελέγχους, εντοπίστηκε σε θύρα του γηπέδου και συνελήφθη ένας 24χρονος, ο οποίος κατείχε ένα (1) βεγγαλικό ενώ περιμετρικά του γηπέδου, βρέθηκε εγκαταλελειμμένος και ένας σάκος που περιείχε δέκα (10) βεγγαλικά και έναν (1) πυρσό.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 34χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα στιλέτο με λάμα μήκους έντεκα (11) εκατοστών.
Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν, αφορούν παραβάσεις της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή της βίας στους αθλητικούς χώρους, της νομοθεσίας για φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα και για παράνομη οπλοκατοχή.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.