Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Συνάντηση εργασίας για τα ΤΟΠΣΑ

Η ενημέρωση και η κινητοποίηση των φορέων της Ηπείρου για τη δημιουργία συμπράξεων και την υποβολή προτάσεων για χρηματοδότηση στη δράση «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας (ΤΟΠΣΑ)» ήταν το αντικείμενο της συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε χθες στα Γιάννινα. Η δράση «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας (ΤΟΠΣΑ)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», που συγχρηματοδοτείται από το ΕΚΤ, αφορά στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης για ανέργους, με την ενεργοποίηση των τοπικών φορέων στο σύνολο των 13 Περιφερειών της χώρας. Ο συνολικός προϋπολογισμός για την Περιφέρεια Ηπείρου ανέρχεται σε 4.000.000 ευρώ.

Στη χθεσινή συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των τοπικών φορέων της Ηπείρου (αυτοδιοικητικών και επιχειρηματικών) που ενημερώθηκαν για τα βασικά σημεία της πρόσκλησης και των συνημμένων αρχείων αυτής, καθώς και για το φάκελο εξέτασης της Διαχειριστικής Αρχής.
Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προτάσεων του πρώτου κύκλου αξιολόγησης είναι η 2α Μαΐου 2012, ενώ η αξιολόγηση των προτάσεων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 14 Ιουνίου 2012.
Τις εργασίες της συνάντησης παρακολούθησε ο Αντιπεριφερειάρχης (αρμόδιος για θέματα Υγείας) κ. Οδυσσέας Πότσης, ο οποίος υπογράμμισε τα οφέλη της δράσης για την Ήπειρο. Ζητούμενο για την Περιφερειακή Αρχή, συνέχισε, είναι η συνεργασία των φορέων για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του προβλεπόμενου προϋπολογισμού με τη συγκρότηση συμπράξεων μη ανταγωνιστικού χαρακτήρα, όπου θα μπορούν να μετέχουν όλοι οι φορείς, σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα ως Περιφέρεια Ηπείρου. Το μείζον είναι να εισρεύσει και το τελευταίο ευρώ στην Ήπειρο. Την παρούσα χρονική στιγμή, που η χώρα έχει μια οικονομική δυσπραγία, δεν θα αρνηθούμε ούτε ένα ευρώ που θα περάσει υπό οποιαδήποτε μορφή στην Περιφέρεια Ηπείρου», υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης.
Στην ενημερωτική συνάντηση εργασίας συμμετείχαν εκπρόσωποι αυτοδιοικητικών φορέων της Ηπείρου. Μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Μετσόβου κ. Ν. Τσομπίκος, εκπρόσωποι των Δήμων Ιωαννιτών, Πωγωνίου, Δωδώνης, Ζαγορίου, Β. Τζουμέρκων, Κόνιτσας, Πρέβεζας και Σουλίου. Ακόμη, παραβρέθηκαν ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Πρ. Χατζηεφραιμίδης, εκπρόσωποι Επιμελητηρίων της Ηπείρου, της Αναπτυξιακής Ηπείρου Α.Ε., του BIC Ηπείρου, του ΤΕΙ Ηπείρου, του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, καθώς και ΚΕΚ της περιοχής.