Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Wikileaks: Απαγωγή τρομοκράτη από τη Μοσάντ στην Ηγουμενίτσα


 Τι αναφέρουν για την απαγωγή του Μπρούνο Μπρεγκέ στην Ελλάδα, οι απόρρητες πληροφορίες της Stratfor.
Για "συμμετοχή της Μοσάντ" στην απαγωγή του τρομοκράτη Μπρούνο Μπρεγκέ, στενού συνεργάτη του Κάρλος του Τσακαλιού, έξω από το λιμάνι της Κέρκυρας κάνουν λόγο απόρρητες πληροφορίες της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της Stratfor, της "σκιώδους" CIA.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Wikileaks, που δημοσιεύουν τα "Νέα", πηγή κοντά στις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες, αναφέρει, πως στις 17 Ιουνίου 2011 ο Φρεντ Μπάρτον, αντιπρόεδρος της αμερικανικής ιδιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών που εργαζόταν για λογαριασμό της αντιτρομοκρατίας στον Τομέα Ασφαλείας του Διπλωματικού Σώματος των ΗΠΑ, έλαβε στην ηλεκτρονική του θυρίδα ένα πολύ ενδιαφέρον email.
Στενός ισραηλινός φίλος του, τον ενημέρωσε ότι επικοινώνησε με πρώην συνεργάτες του, από τους οποίους κατάφερε να συλλέξει εμπιστευτικές πληροφορίες για τον για πολλά χρόνια εξαφανισμένο τρομοκράτη Μπρεγκέ.
Ο Μπρεγκέ θεωρείτο σύνδεσμος της ομάδας Κάρλος με τον ΕΛΑ και τη 17Ν.
Σύμφωνα με την πηγή του, ο στενός συνεργάτης του Κάρλος με τη σύντροφό του και τη δίχρονη κόρη τους, Σόνα, επιβιβάστηκαν σε πλοίο στην Ηγουμενίτσα στις 11 Νοεμβρίου 1995 με προορισμό την Αγκώνα..


Όταν το πλοίο έδεσε στο λιμάνι, οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες, δεν τον άφησαν να αποβιβαστεί από το πλοίο καθώς ήταν καταχωρημένος στην λίστα με τα ανεπιθύμητα πρόσωπα, σε αντίθεση με τη σύντροφο και την κόρη του.
Έτσι, ο Μπρεγκέ αναγκάστηκε να παραμείνει στο πλοίο, το οποίο πήρε το δρόμο της επιστροφής.
Σύμφωνα με τα απόρρητα έγγραφα, οι Ιταλοί ενημερώθηκαν για την παρουσία του Μπρούνο στο φέρι από την Ελληνική Αστυνομία.
Οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, που προφανώς δρούσαν για λογαριασμό των γαλλικών Αρχών, τον περίμεναν στην Ηγουμενίτσα για τον συλλάβουν.
Ο πληροφοριοδότης αναφέρει ακόμη, ότι από το 1994 και για μεγάλα χρονικά διαστήματα ο τρομοκράτης ζούσε κοντά στην Ηγουμενίτσα, εν γνώσει και υπό την προστασία των υπηρεσιών της χώρας.
Μετά τη σύλληψη του Κάρλος, ο Μπρούνο πέρα από την Ελλάδα, ταξίδευε στην Ιταλία και την Αυστρία.
Διπλός κατάσκοπος
Στο μήνυμα, επισημαίνεται ακόμη, ότι τα προβλήματα του Μπρεγκέ άρχισαν όταν οι Έλληνες και οι Γάλλοι ανακάλυψαν ότι ήταν διπλός κατάσκοπος.
Κι ενώ οι Έλληνες τον περίμεναν στο λιμάνι για να τον συλλάβουν, ομάδα ισραηλινών κομάντο με τη συνοδεία πολεμικού πλοίου και ελικοπτέρου, που είχαν λάβει μέρος σε αποστολή κοντά στη Κύπρο, έλαβαν εντολή να “αποσπάσουν” τον Μπρούνο πριν φτάσει στο λιμάνι. Τον πήραν 17 λεπτά πριν την άφιξη του πλοίου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
Ο ίδιος διαψεύδει τις φήμες για την εμπλοκή πλοίου του ΝΑΤΟ στην επιχείρηση απαγωγής του, σημειώνοντας πως υπήρχαν κάποια άτομα σε ευρωπαϊκά λιμάνια που παρουσιάζονταν ως αξιωματικοί του ΝΑΤΟ, αλλά ήταν από τη Μοσάντ.
 
Μπρούνο Μπρεγκέ
29.05.1950 Γεννιέται ο Μπρούνο Μπρεγκέ στο Τεσίνο της Ελβετίας.

* Ιούνιος 1970. Ο 20χρονος Μπρεγκέ συλλαμβάνεται από τις αρχές του Ισραήλ, με την κατηγορία ότι επιχείρησε να βάλει παράνομα στη χώρα 2 κιλά εκρηκτικά, για λογαριασμό του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP), του Ζορζ Χαμπάς.
Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση Ευρωπαίου που συλλαμβάνεται ως μέλος της παλαιστινιακής αντίστασης.
Το δικαστήριο τον καταδικάζει στην παραδειγματική ποινή των 15 χρόνων.
* 1971-1978. Ο Μπρεγκέ εκτίει την ποινή του σε φυλακές του Ισραήλ.
* 16.02.1982. Συλλαμβάνεται στο Παρίσι ο Μπρεγκέ μαζί με τη Γερμανίδα Μαγκνταλένα Κοπ, τη μελλοντική σύζυγο του Κάρλος. Στο αυτοκίνητό τους η αστυνομία ανακαλύπτει πέντε κιλά εκρηκτικά.
* 29.03.1982. Έκρηξη σε παγιδευμένο τρένο της γραμμής Παρίσι-Τουλούζη, στο οποίο επρόκειτο να επιβιβαστεί ο τότε δήμαρχος του Παρισιού Ζακ Σιράκ. Σκοτώνονται πέντε επιβάτες.
Η έκρηξη ακολούθησε ένα τελεσίγραφο του Κάρλος που ζητούσε την απελευθέρωση των συνεργατών του εντός 30 ημερών.
* 22.04.1982. Τη μέρα που ξεκινά η δίκη του Μπρεγκέ και της Κοπ σημειώνεται έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από τα γραφεία του περιοδικού «Al Watan Al Arabi». Προκαλείται ένας θάνατος και 63 τραυματισμοί.
Ο Μπρεγκέ καταδικάζεται σε 5 χρόνια φυλακή, η Κοπ σε 4.
* 6.04.1987. Μετά την αποφυλάκισή του, ο Μπρεγκέ επισκέπτεται την Ελλάδα, με πτήση της Ολυμπιακής από τη Ζυρίχη.
Οι ελληνικές αρχές δεν του επιτρέπουν την είσοδο, διότι έχει «ερυθρό δελτίο». Αναχωρεί με την επόμενη πτήση για Ζυρίχη.
* 25.02.1991. Ο Μπρεγκέ φτάνει στην Πάτρα από την Ανκόνα. Στις 28.02.1991 οι ελληνικές αρχές τον «επαναπροωθούν» στην Ιταλία.
Οι ιταλικές αρχές τον ξαναστέλνουν στις 2.03.1991 πάλι στην Ελλάδα. Τελικά, οι ελληνικές αρχές τον απελαύνουν στις 7.03.1991. Ο Μπρεγκέ μεταφέρεται αεροπορικά στη Ζυρίχη.
* 1991. Οι ελληνικές αρχές αίρουν το «ερυθρό δελτίο» του Μπρεγκέ και το αντικαθιστούν με υποχρέωση αναγγελίας εισόδου.
* 1992-3. Ο Μπρεγκέ εγκαθίσταται στο χωριό Πέρδικα της Θεσπρωτίας με τη σύντροφό του, Κάρολ Τόμσον, και την κόρη τους, Σόνα. Ο Μπρεγκέ εμφανίζεται κανονικά με το όνομά του. Εναντίον του δεν εκκρεμεί καμιά δίωξη.
* 15.08.1994. Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες μεταφέρουν στο Παρίσι τον Κάρλος (κατά κόσμο Ιλιτς Ραμίρεζ Σάντσες), μετά την απαγωγή του από το Σουδάν.
* 12.11.1995. Ο Μπρεγκέ εξαφανίζεται πάνω στο ελληνικό πλοίο «Λατώ», κοντά (ή μέσα) στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
…..


ΠΗΓΗ: http://stavrochoros.pblogs.gr/2009/03/ypothesh-mproyno-mpregke-.html