Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Η ώρα της κρίσης για τους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας

Με 500 ευρώ η κατάθεση αιτήσεων, ως τις 25 Μαρτίου οι ανακοινώσεις, τα ονόματα που κυριαρχούν στην Ήπειρο


Η ώρα της κρίσης για τους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας φτάνει. Μπορεί το ενδιαφέρον όλο το προηγούμενο διάστημα για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων να ήταν μεγάλο τώρα όμως αυτό πρέπει να αποτυπωθεί και στην πράξη.
Οι υποψήφιοι λοιπόν καλούνται να υποβάλλουν την σχετική αίτηση η οποία θα συνοδεύεται από παράβολο αξίας πεντακοσίων ευρώ!
Η υποβολή θα πρέπει να γίνει άμεσα καθώς σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει επεξεργαστεί η Συγγρού η ανακοίνωση όλων των ονομάτων που θα στελεχώσουν τα γαλάζια ψηφοδέλτια.
Οι υποψηφιότητες θα κατατεθούν μέχρι την Πέμπτη και η ανακοίνωση όλων των ονομάτων θα γίνει σε ειδική εκδήλωση πριν την 25η Μαρτίου.
Στο Νομό Ιωαννίνων το ενδιαφέρον επικεντρώνεται πλέον στη δεύτερη γυναικεία υποψηφιότητα. Από αυτή θα εξαρτηθεί η τελική συγκρότηση του ψηφοδελτίου.
Οι δύο σημερινοί βουλευτές του κόμματος Κώστας Τασούλας και Σταύρος Καλογιάννης, ο αντιπεριφερειάρχης Παντελής Κολόκας, ο επιχειρηματίας Βασίλης Τσαλιαμάνης, η δημοτική σύμβουλος Άννα Ασημακοπούλου θεωρείται βέβαιο ότι θα μετέχουν στο ψηφοδέλτιο.
Ο δημοσιογράφος, στενός συνεργάτης του Δημήτρη Αβραμόπουλου Στέλιος Λεύκοβιτς, ο χειρουργός Φίλιππος Σιάκκας είναι δύο ακόμη εν δυνάμει υποψήφιοι, ενώ στο τραπέζι έχει επανέλθει το όνομα της Γιούλας Μητροκώστα.
Στο Νομό της Άρτας, το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας θα είναι βαθιά ανανεωμένο. Ενδιαφέρον για συμμετοχή σε αυτό έχουν εκδηλώσει ο Χριστόφορος Μίχου, ο Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Γιώργος Στύλιος, ο Κώστας Παπαδημητρίου, η Εύη Καραμπίνα ενώ δεν αποκλείεται και η συμμετοχή του πρώην νομάρχη Γιώργου Παπαβασιλείου.
Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει στο Νομό Πρέβεζας με τη γυναικεία υποψηφιότητα καθώς η κ. Μαρία Πατρόζου που φέρονταν ως υποψήφια απέκλεισε κάθε τέτοια πιθανότητα.
Δίπλα στο όνομα του νυν βουλευτή Δημήτρη Τσουμάνη βρίσκονται αυτά του Στέργιου Γιαννάκη και του απόστρατου αξιωματικού Λάμπρου Πρέντζα.
Δύο δυνατά ονόματα που θα μπορούσαν να κάνουν την διαφορά στο ψηφοδέλτιο είναι αυτά των περιφερειακών συμβούλων Σπυρέλη και Κατσαμώρη. Και οι δύο όμως, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, επιλέγουν να μείνουν μακριά από τις βουλευτικές εκλογές.
Πληθώρα υποψηφιοτήτων εκδηλώνεται και στο Νομό Θεσπρωτίας κι απομένει βέβαια να εκφραστεί και επισήμως. Πέραν του Αντώνη Μπέζα, ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει ο δασολόγος Κώστας Μπέσης. Ακόμη ο Γιάννης Γεωργόπουλος και ο Βασίλης Γιόγιακας δεν αποκλείουν να μετέχουν στη μάχη της μονοεδρικής, ενώ τα γυναικεία ονόματα που κυριαρχούν είναι της Αντιγόνης Φίλη και της Ευτυχίας Σκούρα.


ΠΗΓΗ: http://www.epiruspost.gr/