Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Σήμερα η ψηφοφορία της «εξαθλίωσης»

 Φοβάμαι όλα αυτά που θα... ψηφίσουν για μένα χωρίς εμένα!

Την ώρα που ο κόσμος «βράζει» και απαιτεί «όχι άλλα μέτρα», η Βουλή καλείται να πάρει μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της Ελλάδας. Αποφάσεις που έχουν σχέση με την σωτηρία των δανειστών και την εξαθλίωση του λαού.
Η κοινωνική οργή εντείνεται, καθώς ο κόσμος έχει ξεπεράσει προ πολλού τις αντοχές του και βλέπει το μέλλον να διαγράφεται, όχι απλώς αβέβαιο, αλλά σκοτεινό.
Εκρηκτικό είναι και το κλίμα στο εσωτερικό των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση της «εξαθλίωσης», εν όψει της σημερινής ψηφοφορίας στη Βουλή, καθώς αυξανόμενος αριθμός βουλευτών παραιτούνται ή δηλώνουν ότι δεν θα την υπερψηφίσουν ή δεν έχουν ακόμη αποφασίσει τι θα πράξουν.

Μετά την αποχώρηση του Γιώργου Καρατζαφέρη από τον κυβερνητικό συνασπισμό κάτω από την πίεση των δημοσκοπήσεων που έκαναν λόγο για οριακή είσοδο την επόμενη βουλή και τη δήλωσή του ότι θα καταψηφίσει το νέο μνημόνιο, μετά τις παραιτήσεις υπουργών και τις δηλώσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ ότι δεν προτίθενται να υπερψηφίσουν τα νέα μέτρα η σημερινή ψηφοφορία αποκτά δραματικά καθοριστικό χαρακτήρα.
Άσχετα πάντως από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ένα είναι σίγουρο ότι ο λαός θα ζει τα επόμενα τουλάχιστον σαράντα χρόνια στην εξαθλίωση και οι τραπεζίτες θα εξασφαλίσουν τα χρήματά τους.