Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ: Γλιτώστε φόρους … εκπτώσεις φόρου ως και 3% επί των τιμών πώλησης


Εκπτώσεις φόρου ως και 3% επί των τιμών πώλησης προϊόντων και υπηρεσιών μελετά να καθιερώσει το υπουργείο Οικονομικών στους πολίτες που θα χρησιμοποιήσουν τη φοροκάρτα που μέχρι στιγμής δεν έχει τύχει της αποδοχής των καταναλωτών.
Όπως γράφει το “Βήμα της Κυριακής”, παράγοντες της αγοράς αναφέρουν πως η μείωση του αφορολογήτου ορίου στις 5.000 ευρώ και η κατάργηση της έκπτωσης φόρου με αποδείξεις έχουν οδηγήσει τους πολίτες να μη δείχνουν τον ίδιο ζήλο με πέρυσι για τη συγκέντρωση αποδείξεων.
Από τον περασμένο Νοέμβριο το υπουργείο Οικονομικών έχει εφαρμόσει το μέτρο της κάρτας αποδείξεων προκειμένου να δελεάσει τους πολίτες ώστε να ζητούν αποδείξεις χωρίς παράλληλα να κρατούν τα «μαγικά» χαρτάκια.
Ωστόσο ούτε αυτό το κίνητρο είναι αρκετό για να προχωρήσει το συγκεκριμένο μέτρο. Για τον λόγο αυτόν ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων κ. Θεοχ. Θεοχάρης ετοιμάζει νέες εφαρμογές οι οποίες θα δίνουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιείται ως κάρτα αποδείξεων απευθείας η πιστωτική ή η χρεωστική κάρτα που διαθέτουν οι πολίτες. Δηλαδή με το που θα πραγματοποιήσουν μια συναλλαγή με πλαστικό χρήμα, αυτόματα να ενημερώνεται το σύστημα Taxis και να μη χρειάζεται ο πολίτης να κρατάει στο συρτάρι τις πρωτότυπες αποδείξεις όπως ισχύει σήμερα με τη φοροκάρτα.